Films in de Zak van Zuid-Beveland

Een goed verhaal, dat is iets dat je bijblijft. Niet alleen omdat het een goed verhaal is, maar ook omdat het je aan het denken zet. En misschien geldt dat eens te meer als dat verhaal wordt verteld in visuele beelden. Films kunnen in dat opzicht een krachtig medium zijn om met elkaar in gesprek te gaan.

In de Zak van Zuid-Beveland willen we, in oecumenisch verband, een aanbod doen om met elkaar te kijken naar en te spreken over een aantal films, die ertoe doen. De verhalen die aan de orde komen houden allemaal verband met het zoeken naar verborgen bronnen van kracht. Deze delicate balans tussen kwetsbaarheid en kracht is leidraad geweest bij het kiezen van de betreffende films. Dat het zoeken naar die balans wordt beschreven vanuit het oogpunt van opgroeiende kinderen, maakt de gekozen films alleen maar interessanter.

 

Maandag 14 november 2016: Kauwboykauwboy

Jojo, een levenslustige jongen van 10 uit een gebroken gezin waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is, vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben. Door de speciale vriendschap met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo de muur rond het hart van zijn vader te breken.

 

Noteer alvast:

Maandag 9 januari 2017: Le gamin au vélo 

Maandag 6 maart 2017: The Tree of Life

 

De bijeenkomsten vinden plaats telkens van 19.30 tot 22.00 uur. Er is dus gelegenheid om met elkaar na te praten over wat ons in de film heeft geraakt. De plaats van samenkomst is de parochiezaal in Lewedorp, Burgemeester Lewestraat 11 (ingang rechts naast de kerk).  De toegang tot de filmbijeenkomsten is gratis. Er wordt, geheel op vrijwillige basis, een bijdrage gevraagd. Als richtbedrag denken we daarbij aan € 5,00.

Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet noodzakelijk.

 

Voor nadere informatie:

Ds. Egbert Rietveld, T 06-34 104 659, E ds.e.j.rietveld@gmail.com

pastor Wiel Hacking, T 06-17 598 152, E wielhacking@gmail.com

 

Vorig artikelmensen met een zending in onze tijd
Volgend artikelDynamiek!