Nieuws uit Parochiekern Schouwen-Duiveland

Met Pinksteren was er een mooie viering in de Onze Lieve Vrouwe op Zee kerk van Haamstede. De Windkracht 8 fakkel werd door de broeders en zusters van de Gereformeerde kerk van Haamstede met een Pinkstergroet bij ons gebracht. Marijke Wessels bracht deze fakkel vervolgens door naar de Bethlehem kerk van Scharendijke. Het Egidiuskoor uit Lewedorp onder leiding van dirigent-organist Kees van de Wouw zorgde voor de muzikale omlijsting. Ongeveer 200 parochianen en toeristen waren naar onze mooi versierde kerk gekomen. Een stijlvolle eucharistieviering, met dank aan pastor Verdaasdonk.

Van 6 augustus t/m 2 september is er in de Grote Kerk te Brouwershaven een tentoonstelling over de protestantse kerken op ons eiland in het kader van 500 jaar reformatie. Naast foto’s zijn er kerkboeken, bijbels, antependia en liturgische kleding te zien. De commissaris van de Koning in Zeeland, dhr. Han Polman, zal de tentoonstelling bezoeken op 26 augustus. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers om een dagdeel gastvrouw of gastheer te zijn, u kunt zich hiervoor opgeven bij gkrakeel@zeelandnet.nl U bent welkom tijdens de openingstijden van 11.00 – 16.00 uur.

Van 11 juli t/m 22 augustus staan de deuren van de Willibrorduskerk elke dinsdag van 10.00-16.00 uur weer open voor bezoekers. Even weg uit de drukte van de stad voor een momentje van rust en bezinning. Gelukkig kon er weer beroep gedaan worden op een aantal suppoosten die een stukje van hun tijd hier aan mee willen werken. Dank daarvoor. We hopen op inspirerende en fijne momenten. Welkom!
Lief en Leed

Parochiekernsecretariaatzieriksolon
Mosselstraat 4 4301 JN Zierikzee; tel. 0111-417505 Geopend op dinsdag en donderdag van 9.30 – 11.30 uur.

Adres Heilige Willbrorduskerkburghsolo2
Hoge Molenstraat 86, Zierikzee

Adres Onze Lieve Vrouwe op Zee-kerk
Serooskerkseweg 2, Burgh-Haamstede.