Kerkgebouw O.L.V. Hemelvaartovesolo
Hoofdstraat 60, Ovezande

Contactadressen Secretariaat
pastorie Hoofdstraat 58, 4441 AE  Ovezande tel.: 0113-655214 internet: www.rkovezande.nl e-mail: rk.ovezande@zeelandnet.nl

Financiële zaken
Bankrekening: NL27 RABO 0346008948 Pater Damiaanparochie parochiekern Ovezande

Misintenties, uitvaarten, huwelijken, jubileumvieringen e.d.:
Mevr. Oostdijk-Uitterhoeve, tel.: 0113-655675 of Mevr. Harthoorn-Capello, tel.: 0113-655157

Doopcontactpersoon:
Nicolien de Jonge, tel.: 0113-655868

Elke tweede zondag van de maand (behalve de zomervakantie)

Inleveren kopij ‘Parochienieuws’
Dhr. M. Bierens, Constantijnstraat 4, 4441 BB  Ovezande, tel. : 0113-655520, e-mail: mbierens0@gmail.com

Lief en Leed

Nieuws uit Parochiekern Ovezande

OPBRENGST VASTENACTIE

0
De vastenactie heeft dit jaar het mooie bedrag van € 795,55 opgebracht. Onze dank hiervoor. Het Vastenactiethema was: 'Werken aan je toekomst'. We lieten zien hoe belangrijk het is dat kinderen in arme landen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. Met de opbrengsten van alle activiteiten kunnen kinderen in onder andere Zambia een vak leren en zo zelf werken aan een betere toekomst. Namens de Caritas, William Harthoorn

EERSTE H. COMMUNIE

0
Zondag 25 april hebben wij onze Eerste Communie gedaan. Daarvoor kwamen we elke week in de kerk samen, om naar mooie verhalen uit de bijbel te luisteren, en om te horen wat de naam God betekent: ‘ik zal er zijn’. Op de dag zelf zagen we er allemaal heel mooi uit. De kerk was  versierd met vlindertjes en bloemetjes die een paar mama’s gehaakt hadden. Het leukste tijdens de viering vond ik dat de pastoor vragen aan ons stelde en gitaar ging spelen en zingen. Dat was heel erg mooi. En natuurlijk ook dat we de hostie voor de eerste...

HEMELVAARTSDAG

0
Er was op deze 13e mei geen viering in onze kerk, maar evenals vorig jaar zijn er veel bloemen gebracht bij de veldkapel. Vooral 's ochtends was het mooi weer, en waren de vazen gauw gevuld met voorjaarsbloemen. In de middag werd het wat bewolkt en regenachtig. Maar het is een mooi idee dat veel mensen op zo'n dag uiting geven aan hun geloof door een bloemetje bij Maria te brengen.