ZANGSPEL MET EEN KNIPOOG

Op 11 mei vierde Zierikzee 800 jaar stadsrechten.
Aan de lange geschiedenis van Zierikzee hebben zeker kerken en kloosters hun steentje bijgedragen. Daarom had het Platform voor de Kerken het idee om een kleine musical uit te voeren waarin dat voor het voetlicht werd gebracht.

Sieric de stichter van Zierikzee, geeft hoog op over zijn verdiensten voor Zierikzee.
Hij vindt Clara, een moeder-overste, tegenover zich die wijst op de rol van christenen op het gebied van ontginning, onderwijs, cultuur, ziekenzorg en bezieling.
Sieric, gespeeld door Marcel v.d. Zande en Clara door Liesbeth Franken waren voortreffelijk in hun rollen. Ook de muzikanten, de nonnen (met geleende rozenkransen uit de parochie) en overigen speelden geweldig!

Er was veel belangstelling voor de uitvoering, het was gezellig druk in Zierikzee waarin het mooie weer zeker debet aan was. Al met al een zeer geslaagde uitvoering.