WOORDJE WILLIBRORDZONDAG 8 NOVEMBER 2020

Beste medeparochianen,

Allereerst wil ik de mensen bedanken die voor deze mooie dienst gezorgd hebben. Op de feestdag van de H. Willibrord kijken we altijd naar de vrijwilligers in onze kerk. We zetten dan één of enkele van hen in het PC, onder het genot van een hapje en een drankje, in het zonnetje. Helaas kan dat door corona dit jaar niet. Zoals wel meer evenementen hierdoor in het water zijn gevallen.

Zoals:

• De beloofde feestavond voor onze fantastische vrijwilligers.
  • De inmiddels beroemde, sfeervolle traditionele kerstmarkt.
  • De gezellige avonden van het seniorencafé van de KBO.
  • De mosselmaaltijd van de KBO.
  • De adventsmaaltijd voor onze senioren van de Caritas.

Daarnaast missen we natuurlijk het gezang van ons koor tijdens de vieringen, hoewel Rina en Peter het heel goed opvangen.

Gelukkig zijn er ook genoeg lichtpunten:

• Het aantal kerkgangers dat in deze tijd toch de weg naar de kerk weet te vinden.
  • Het klusteam en de Barbara-Boys die hun klussen, op gepaste afstand, toch maar voor elkaar weten te krijgen.
  • De grote groep vrijwilligers die zich onverminderd in blijft zetten voor onze kerk en niet krimpt, maar juist groeit.
  • Dat er na onze oproep van ruim een week geleden, vanwege het tekort van

€ 19.000,– op onze begroting, inmiddels al ruim € 3.000,– op onze rekening werd gestort. Hartelijk dank hiervoor.

Ik begon dit woordje over het in het zonnetje zetten van vrijwilligers. Een vrijwilliger wil ik hier speciaal noemen. Jarenlang heeft deze vrijwilliger zich ingezet op tal van terreinen binnen onze parochie. Maar wat mij het meest is bijgebleven is zijn tomeloze inzet op het kerkhof en bij het bouwen van de kerststal in de kerk. Wij willen als parochie kern commissie dan ook met veel genoegen de Willibrordmedaille uitreiken aan Jan Rentmeester.

Ook wil ik onze gastvrouw sinds de uitbraak van het coronavirus bedanken voor haar inzet. Ook is zij bereid gevonden om  tot de kostergroep toe te treden. Zo komt de vrouwelijk ‘touch’ terug in deze groep: secretaresse van de PKC Jacolien de Meij.