WOORDJE 8 JANUARI 2023

Het jaar 2022 was geen prettig jaar. In het begin was er nog Corona, de oorlog brak uit in de Oekraïne, de kerkenvisie liet zien dat het met de kerken op ons eiland net zo slecht gaat als in andere delen van Nederland, er kwam een tornado over kerk, PC en pastorie en dus veel schade en ongemak, werd bekend gemaakt dat er in 2023 drie kerken dicht zouden gaan in onze parochie en als klap op de vuurpijl kreeg ik 7 december het slechte nieuws, m.b.t. de gezondheid, van Fons te horen. Dus laten we blij zijn met 2023. Een nieuw jaar waarin we mogen hopen op positieve geluiden. En volgens mij zijn die er.

De verzekering dekt het overgrote deel van de schade die de tornado heeft veroorzaakt. Als het goed is kunnen we binnenkort beginnen met de woningrenovatie van Oude Haven 1. Als die is gerenoveerd hebben we weer een vaste inkomstenbron uit de huur. We zullen weer een Paasmarkt en Kerstmarkt gaan organiseren. Wat naast gezelligheid ook een positieve impuls geeft aan onze financiën. Ook in Haamstede zijn er plannen om in de meimaand iets te organiseren op de binnenplaats. Dit jaar willen we weer een algemene parochiekern vergadering houden. Het aantal vrijwilligers blijft stabiel.

En natuurlijk het feit dat jullie hier zijn is al heel positief. Deze gezelligheid hebben we allemaal nodig. Ik wil met jullie het glas heffen op een hopelijk positief 2023.

Erik Steegmans, voorzitter parochiekerncommissie

Vorig artikelKERSTMARKT
Volgend artikelHERDENKING WATERSNOODRAMP