WILLIBRORDZONDAG 7 NOVEMBER 2021

Beste medeparochianen,

Het vorig jaar konden we deze naamdag helaas niet vieren, zoals we gewend waren maar nu gelukkig weer wel.

Het koor is terug op haar vertrouwde stek en de kerkgangers weten langzaam maar zeker ook de weg naar de kerk weer te vinden. Onze pastoor is na lang ziekverlof ook weer terug. Alleen onze financiën zijn nog niet op het oude niveau. Ook dit jaar schrijven we weer rode cijfers en zullen we u in november weer moeten vragen om een extra donatie.

We kunnen, voor onze eigen parochianen, hopelijk wel weer een kerstmarkt houden. En als we daar iets aan over houden gaat dat ook naar de kasbeheerder om het tekort wat minder rood te laat kleuren. Misschien een reden te meer om een bezoek aan onze kerstmarkt te brengen.

Zoals u weet staat de Willibrordzondag altijd in het teken van vrijwilligers.

Afgelopen woensdag waren ruim 20 vrijwilligers in de kerk in de weer om haar, onder leiding van Thea, Jacolien en Rian, een grote schoonmaakbeurt te geven. Altijd een fijn gevoel als alles weer heerlijk schoon is.

Hopelijk kunnen we in juni 2022 alle vrijwilligers bedanken, door middel van een feestje, maar nu nog even niet.

Nu willen we de Barbara Boys in het zonnetje zetten. Zij zijn elke woensdagochtend in de weer om onze begraafplaats netjes te houden. Dat valt niet altijd mee, maar we zijn hen hier wel heel dankbaar voor. En om te zorgen dat de geest er in blijft krijgen zij een kleine donatie om zo af en toe eens iets lekkers bij de koffie te kunnen kopen.

Koos Vermunt heeft een tijdje geleden besloten zijn werk, als sleuteldrager, vanwege gezondheidsredenen neer te leggen. Koos is zoals vele andere vrijwilligers al heel lang bij onze kerk betrokken. Eigenlijk al sinds dat hij nog een kind was. Hij is toen begonnen als misdienaar. Hij was voor nieuwe vrijwilligers vaak een man die je kon vertellen hoe alles reilde en zeilde binnen onze kerk en als sleuteldrager wist hij alles van ons gebouw af. Gelukkig stopt Koos nog niet met alles, kleine werkzaamheden blijft hij nog doen. Koos bedankt.

Dan willen we als ook nog twee andere mensen in het zonnetje zetten.

Dat zijn die andere sleuteldragers Jan en To Doeswijk. Jan is nog steeds een drijvende kracht achter tal van werkzaamheden, van W&C diensten, bloemversiering, begrafenissen tot klusser in de klussengroep en To ondersteunt hem daarin, vooral met computerwerk. Daarnaast kun je haar in het secretariaat tegen komen en doet zij nog steeds de was. Daar gaat ze trouwens binnenkort wel mee stoppen.

Jan en To, een begrip binnen onze katholieke gemeenschap. Bedankt!

Als allerlaatste hebben we dit jaar nog iemand: zij zit in de Caritasgroep, bezoekgroep, woord- en communiegroep, is lid van het KBO bestuur, is lector en vast lid van de vastenactiegroep. Veelzijdig mag je haar dus wel noemen. Laatst kwam daar op verzoek van een familie nog de rol van voorganger bij een begrafenis bij. Henny Verkaart we kunnen je eigenlijk niet genoeg bedanken. Je bent onbetaalbaar, vandaar dat we iemand hebben gevraagd wiens werk ook onbetaalbaar is om je te schetsen.

Dan wil ik afsluiten met een toost. Op onze kerkgemeenschap, dat zij nog lang zo actief mag blijven.

Erik Steegmans