WEER OPSTARTEN

Vanaf 7 juni jl. mogen we weer naar vieringen in onze eigen kerk(-en), maar dan wel volgens de richtlijnen. Onze vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat de maatregelen ten behoeve van die richtlijnen netjes zijn uitgevoerd. In de maand juni mogen er slechts 30 mensen per dienst een viering bijwonen. Ik merk dat mensen nog voorzichtig en terughoudend zijn, maar we kunnen het veilig doen, mits iedereen zich aan de regels en aanwijzingen houdt.

Voor voorgangers, kosters, acolieten, organist, secretariaat medewerksters, vrijwilligers die voor de bloemen zorgen, schoonmaaksters en kerkgangers is het vreemd. Het is alsof we compleet opnieuw beginnen. We moeten onze weg in deze nieuwe tijd nog vinden.

Met de aanmeldingen voor het bijwonen van een viering loopt het niet heel hard (al zaten we, in Zierikzee, op 7 en 14 juni bijna vol). Op 7 juni hebben we (in Zierikzee) na de dienst koffie gedronken. Dit kan binnen in het parochiecentrum met maximaal 22 personen. Als het mooi weer is kan dit natuurlijk met meer mensen, omdat we dan ook gebruik kunnen maken van onze binnenplaats. Het was en is fijn om elkaar dan te ontmoeten.

In juli kunnen we weer (met maximaal 100 mensen) naar de kerk. Ik hoop dat dan eenieder zijn/haar weg naar onze kerk(-en) weer weet te vinden.

Bij het koffie drinken (in Zierikzee) kan men dan onze nieuwe blokhut bewonderen en de tuin. De blokhut is af en ook al ingericht. Er wordt nu gewerkt aan een overkapping voor o.a. onze steiger.

Tot ziens in onze kerk(-en).

Erik Steegmans