TROTS OP MIJN/ONZE KERK

Enkele weken geleden kreeg ik tot mijn verrassing een uitnodiging van het bekende Afrika-Engakoor, om met hen de Dienst van Dankbaarheid mee te komen vieren op zondag 26 september in Nistelrode. Deze bijzondere Dienst werd voorgegaan door Pater Toon van Kessel uit Zambia.

Het Afrika-Engakoor heeft nl. besloten te stoppen met hun befaamde benefietoptredens.

Vier keer hebben zij hier in Haamstede in een bomvolle kerk opgetreden en een keer in een zaterdagavonddienst in Heinekenszand!

De collectes werden bestemd voor de aidsweeskinderen van het Palabanakinderdorp in Zambia, en werden steeds gul bedacht.

De voorzitster schreef; Wij hebben heel veel opdrachtgevers gehad voor optredens door het hele land maar wij nodigen er slechts twee uit om bij de Dienst van Dankbaarheid aanwezig te zijn, en dat zijn jullie Anne uit Burgh Haamstede en Ineke uit Oss.

De voorzitster Mayke (iedereen herinnert haar wel met de accordeon).heeft van haar koorleden en prachtig herinneringsboek gekregen en de naam van de kerk in Burgh Haamstede viel verreweg het vaakst. Iedereen heeft daar zo’n goede herinneringen aan!

Wat heeft dit verhaal nu te maken met mijn openingszin? Het valt mij al heel lang op, dat elke voorganger, of het nu een Priester, een Pastoraal medewerker die van heel ver komt of een Aalmoezenier of onze eigen Pastores zijn, allen zeggen zij na afloop heel graag te komen naar ons kleine kerkje in Burgh Haamstede, de prachtige Onze Lieve Vrouwe op Zeekerk!

Ook hebben wij een hele fijn werkgroep die zelfs 10 vrijwilligers telt! En allen hebben zij respect voor elkaar en werken zij ook heel graag samen. Of het nu de schoonmaak, het lector zijn, een bestuurstaak, koffieschenken of welke andere taak dan ook, het gaat altijd in goede harmonie.

Onze kerk is helaas in de wintermaanden gesloten op de zondagen, maar wij als werkgroep zijn al vol vuur bezig om de Kerstdienst en de zondag er na te zorgen voor een warme en sfeervolle Dienst zodat iedereen die dat wil en kan, met een echt Zalig Kerstgevoel weer huiswaarts mag gaan.

Ja, ik ben echt trots op onze kerk en ik denk ook vele anderen die heel graag naar onze kerk komen!

Anne Martens.