Toeristenkerk O. L. V. op Zee Haamstede: Terugblik 2023

In de winter is de kerk gesloten, toch was er een vraag voor een doopviering. Deze doopviering van Babette Lestraden (een achterkleinkind van trouwe vakantiegangers) werd verzorgd door pastoraal werker Geerten Kok op zondag 8 januari. Een week later op zondag 15 januari verzorgde ds. Boevé een sfeervolle Taizéviering met medewerking van een gelegenheidskoor onder leiding van Kees Groenleer. Woensdag 1 februari was pastor Rens Stobbelaar voorganger bij de uitvaart van mevr. de Beyer-Zwijsen. Zondag 2 april opening van het toeristenseizoen 2023. Pater Ton Bun ging voor in de eucharistieviering van Palmzondag met medewerking van L’Esprit, die wederom het passieverhaal ondersteunde met passende liederen. Vanaf die zondag was er tot en met zondag 22 oktober elke zondag om 11.00 uur een viering. We mochten genieten van vele koren: L’Esprit uit Goes, Cantate Domino uit Middelburg, Libs uit Ossendrecht, Missicanto uit ’s-Heerenhoek, het herenkoor uit Goes, Zeeuws vrouwen schola en natuurlijk ook ons eigen minikoor o.l.v. Elvira. Gitaarbegeleiding van Marinus Vreeke, Jan Verswijveren en van Rens, als hij voorganger is in onze kerk. Ook Wim Boer, Willie den Hollander, Kees v/d Wouw, An Hantelmann en Elvira waren present om met orgelbegeleiding de viering muzikaal te ondersteunen. Ivanka den Otter heeft ook enkele keren met haar zang de viering muzikaal begeleid, vooral op zaterdag 8 juli tijdens de viering met als thema opening en zegening van haar iconen. Er was op de patio niet alleen een iconen tentoonstelling, maar ook de afbeeldingen van de hongerdoeken kregen veel lof. Zondag 13 augustus, feest van Maria ten Hemelopneming: Geen tocht naar de duinen, zoals elk jaar, maar een spontane Maria groet in de kerk. De kerkgangers werden uitgenodigd om naar voren te komen en vanaf het priesterkoor een zonnebloem in ontvangst te nemen en met een eigen intentie bij het Mariabeeld neer te leggen. Het koor Missicanto zong ondertussen heel toepasselijk het Spaanse lied: “Santa Maria del camino” Zaterdag 21 oktober mocht onze kerk gastheer/vrouw zijn tijdens de onthulling van een klooster “marker” Het weer was “bar en boos”, maar in de kerk was de sfeer ontspannen. Ds. Dinie Eerland en mede initiatiefnemer Henk Dalebout gaven een boeiende uitleg. Zondag 22 oktober met een eucharistie sluiting van het toeristenseizoen. Zondag 24 december en zondag 31 december waren er twee extra vieringen. De kerk was sfeervol versierd en op 24 december aandacht voor het vredeslicht uit Bethelem en op 31 december werden de kerkgangers uitgenodigd om met een eigen kaarsje en een intentie het vredeslicht ook persoonlijk in ontvangst te nemen. Heel veel dank aan onze voorgangers: Pater Thaddy, Pater Ton Bun, pastoor Snijders, deken emeritus Peter de Rooy, Noëla, Jeanine, Rens, Geerten, René, Ds. Boevé, Theresia, Ineke. Ook dank aan Peter Franke, die alert onze toeristenkerk volgde en heel veel dank aan onze eigen kerkgangers en de vele toeristen.

Namens Henny Wichgers-Soeter

Vorig artikelDE TIJD GAAT SNEL.
Volgend artikelACTIVITEITEN KBO