TERUGBLIK 2022

Ook in 2022 hadden we met corona te maken, gelukkig niet zo heftig als in 2020 en 2021. Niet alleen onze eigen kerkgangers, maar ook de toeristen waren heel voorzichtig. Toch kunnen we terugblikken op een mooi 2022.

In totaal hadden we 31 vieringen, waarvan 21 keer W & C en 10 keer een eucharistie. Daarnaast hadden we op de donderdagen regelmatig een W & C viering verzorgd door pastor Noëla Polet. Donderdag 13 mei was deze viering wel heel bijzonder. Een viering uit dankbaarheid. Organist Wim Boer begeleidde de viering Pro Deo. Ook dit jaar heeft Wim dankzij enkele donaties 3 x de viering samen met het herenkoor Cecilia uit Goes verzorgd. Palmzondag (Opening van het toeristenseizoen) verdient extra aandacht. Angella Steur, dirigente van L’ Esprit had een compositie geschreven, die naadloos aansloot bij het lijdensverhaal. Zij verdient veel lof. Zondag 17 april was er veel aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Alena een Oekraïense dame vertelde over de aanval van de Russen. De deurcollecte voor aanschaf van een nachtkijker bracht ruim 500 euro op. 22 mei was onze pastoor voorganger en heeft hij na de viering de expositie van de hongerdoeken gezegend. Koor Cantate Domino onder leiding van Carlos verzorgde de Pinksterviering. (Ze verzorgden ook de viering op de derde zondag in september) Tijdens deze viering werd de windkracht 8 fakkel onze kerk binnen gebracht, vergezeld met een pinkstergroet van de Hervormde kerk van Haamstede. Zondag 14 augustus werd Eric Elbers in onze kerk gedoopt en ontving hij de initiatiesacramenten uit handen van pastoor Fons, terwijl het koor Missicanto uit ’s-Heerenhoek de viering muzikaal ondersteunde. Verder mochten we in 2022 genieten van “EigenWijs” kinderkoor uit Zierikzee o.l.v. Els Steegmans en van het Zeeuwse dameskoor Schola en van Kitty, die ons 4 x verraste met haar saxofoon en fluit. Ook Elvira heeft ons vele malen uit de brand geholpen. Bovendien heeft pastor Rens Stobbelaar meerdere malen de viering met gitaarmuziek begeleid. We hoefden als werkgroep maar twee keer gebruik te maken van CD muziek. De slotviering met pastoor Fons als voorganger was een belevenis met het Byzantijnskoor Srétenje uit Middelburg.

Na het seizoen hebben we de huwelijksviering van Eric en Angelique mogen verzorgen op 22 november. Ook de kerst(nacht)viering was bijzonder met solo zang van Ivanka en ook de viering op 26 december van de Heilige Stefanus werd goed bezocht. Natuurlijk wierpen deze laatste vieringen een schaduw op ons allen door het ziekbed van onze pastoor. In totaal hebben we ruim 1.500 kerkgangers mogen verwelkomen.

De werkgroep is heel blij met Beate, die ons komt versterken. Helaas heeft Piet afscheid genomen van de werkgroep. Wel wil hij graag collectant blijven en ook zorg dragen voor de liturgieboekjes. Heel veel dank aan alle voorgangers, dirigenten, organisten, koorleden en acolieten, maar ook aan alle toeristen, die onze kerk wisten te vinden.

Henny ( werkgroep Haamstede )

Vorig artikelGEZAMENLIJKE DIENST VAN EENHEIDSZONDAG
Volgend artikelKBO activiteiten