PAROCHIENIEUWS KERN SCHOUWEN-DUIVELAND

Beste mensen,

Het zonnetje scheen ‘s maandags morgens nog op 27 juni.
 Om 13:00 uur werd de lucht heel donker en trok een zware windhoos over de kerk, parochiecentrum en pastorie. Het geheel duurde maar heel kort, maar de schade was enorm. Vooral de daken hadden een enorme schade opgelopen, diverse ruiten waren kapot en de blokhut was totaal ontwricht. De puinhoop op de straat en binnenplaatsen van kapotte pannen, glas, afgerukte takken, was indrukwekkend.

Dankzij vele vrijwilligers van onze eigen kerk en aannemer Quant en onderaannemers is de meeste schade al bijna hersteld. De panden zijn al wind en waterdicht. Sommige zaken als zijnde nokvorsten, dubbel glas, tafelbladen enz. waren niet gelijk leverbaar, maar dat komt in de komende maand(-en) ook wel weer goed.

Gelukkig was er binnenin de kerk geen schade en konden we de kerk gewoon blijven gebruiken.

Bij deze wil ik al die vrijwilligers die geholpen hebben nog eens bedanken voor hun inzet. Ik vind het geweldig hoe mensen zich willen inzetten voor onze kerk.

Erik Steegmans

Vorig artikelOPEN MONUMENTENDAG