PALMPASEN

Op 28 maart was er een gezinsviering

op de zondag van Palmpasen. De groep gezinsviering had er weer veel werk van gemaakt. Al weken van tevoren waren zij -via de computer- voor de eerste keer bij elkaar gekomen en daarna nog een paar keer. Het resultaat mocht er wezen.

Het was een bijzondere viering met mooie gezangen. Deze werden met beeld getoond via het grote scherm, prima verzorgd door Ton. Het ‘popup’ kinderkoor EigenWijs kon natuurlijk nog niet zingen, wel waren er ook liederen gekozen uit hun repertoire.

Kinderen van de St.Willibrordusschool hadden Palmpaasstokken versierd en ook op kartonnen vellen Palmpaasstokken geknutseld. Mede hierdoor zag de kerk er feestelijk uit.

De boodschap van Pasen werd duidelijk en helder verwoord door de voorgangers Judith en Paul. Via een livestream was het thuis voor de gezinnen en andere belangstellenden ook te volgen. Het was jammer dat na de communie de verbinding weg viel. Daar hadden de mensen in de kerk geen last van. Onder die kerkgangers, er mochten er maar 30 komen, waren een paar gezinnen en juffrouw Trudy.

Na de dienst konden de mensen natuurlijk een door pastoor Van Hees gezegend palmtakje mee naar huis nemen. Het lukt Jan toch nog steeds deze takken voor ons te verkrijgen, maar dat wordt hem door de buxusmot niet gemakkelijk gemaakt.

Erik Steegmans