PAASTIJD

Pasen is voorbij en ondanks de beperkingen kunnen we terug kijken op een mooi kerkelijk feest.

We hebben dit jaar in aanloop naar Goede Vrijdag de kinderen van de St. Willibrordusschool mogen ontvangen. Elke groep had een gereserveerde tijd in de kerk voor hun kinderkruisweg.

De leerkrachten hadden de kinderen heel goed voorbereid en de kinderen gedroegen zich voorbeeldig. Het leuke van kinderen is dat zij gewoon vragen wat zij willen weten. Enkele voorbeelden:

Toen de juf had verteld dat Jezus aan het kruis was gespijkerd zei een kind tegen mij: “Dat moet toch wel heel veel pijn hebben gedaan?” Een ander kind vroeg aan mij hoe het kon dat Jezus, na dood in het graf gelegen te hebben, zomaar weer levend werd.

En toen ik vertelde over Hemelvaart vroeg een kind mij: “Gaat hij dan wéér dood?”

Maar andere hebben dankzij de statiën geleerd hoe het nu zit met romeinse cijfers.

Kortom ik heb genoten van zoveel jeugd in onze kerk.

De dagen daarna waren ook heel fijn. Pastoor Fons van Hees kon weer voorgaan in een kleine groep van 6 mensen bij het Lauden op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Bij de Kruiswegviering mocht natuurlijk ook maar een kleine groep komen, maar het was toch heel sfeervol.

Op eerste Paasdag was de kerk feestelijk versierd (door Jan) met gele bloemen voor de gelukkige 30 personen die we mochten toelaten.

Laten we hopen en bidden dat we dit feest volgend jaar wat uitbundiger mogen vieren.

Namens de PKC

Erik Steegmans