OPGELET: WIJ ZIJN SAMEN ONDERWEG NAAR PASEN!

Als RK gemeenschap van Zierikzee gaan wij samen op weg in deze vastentijd via de Goede Week (vanaf Palmzondag 24 maart t/m paaszondag 31 maart) naar Pasen. We doorlopen een traject van 6 weken, dat eindigt in het Heilig Triduüm oftewel Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszaterdag en Paaszondag. Dit Heilig Triduüm is de grote retraite van de Kerk, de grote stille tijd. En daar willen wij op onze manier aan deelnemen. U bent uitgenodigd.

Wij willen die dagen met bijzondere liturgische vieringen en gebed overwegen wat de Heer voor ons heeft gedaan en dat verbeelden in onze liturgie: op Witte Donderdag stelde Hij tijdens het Laatste Avondmaal de Eucharistie in en werd Hij verraden; op Goede Vrijdag stierf Hij aan het kruis; op Stille Zaterdag rustte Hij in het graf en op Paaszondag verrees Hij.

Wij willen deze dagen een rustpunt maken in wat vaak een hectische voorbereiding van het paasfeest is. En daarom nodigen wij ieder van u uit naar de kerk van Zierikzee te komen om 9u ’s morgens om samen het kerkelijk morgengebed, de Lauden, te bidden en dat op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag. In ongeveer een halfuur tijd bidden wij samen psalmen en gebeden. Zo vinden wij rust en vrede terwijl wij het Pasen van de Heer gedenken.

Hij verwacht ons en wij gaan Hem achterna door het lijden naar de Verheerlijking.

U bent zeer welkom,

Pastor N.J. Polet