ONZE LIEVE VROUWE OP ZEE KERK

Zolang pater Thaddy de Deckere in de pastorie van de Onze Lieve Vrouwe op Zee kerk van Haamstede verblijft, zal hij elke donderdagmorgen om 8.40 uur de lauden bidden. Aansluitend is er dan ook om 9.00 uur een eucharistieviering. “Vaak zijn wij op donderdagmorgen verrast weer nieuwe mensen te kunnen verwelkomen die hun weg naar onze kerk hebben gevonden’. Misschien bent u ook nieuwsgierig geworden; u bent van harte welkom; zowel voor de lauden als voor de eucharistieviering. Wilt u de lauden meebidden; laat het even weten, dan zorgt Henny Wichgers voor de tekst van het morgengebed. Telefoon:  06 10326921 of mail: hennysoeter43@gmail.com

De Onze Lieve Vrouwe op Zee kerk van Haamstede heeft een mooi en gevarieerd toeristenseizoen achter de rug, Velen hebben tijdens  hun vakantieperiode de weg naar onze kerk weten te vinden. Het was heel fijn om u allen bij ons te zien om samen ons geloof te vieren. Onze kerk wil geen plek zijn, waar men als individu op 1,50 meter samenkomt; maar een gemeenschap, waar ook toeristen zich thuis voelen, Niet alleen op de zondag, maar gedurende de gehele vakantieperiode. 25 oktober hadden we de slotviering. Pater Thaddy de Deckere ging voor in de eucharistie. Nogmaals hartelijk dank en graag zien we uw allen volgend voorjaar weer terug.

De Dorcas Voedselactie gaat door

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt.

De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen. Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor.

De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.

U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door de QR-code hieronder te scannen. Doneren kan ook via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere.

Helpt u mee een pakket te vullen?