“ONZE LIEVE VROUW OP ZEE” HAAMSTEDE

Uit het logboek 2018

De kerk was dit jaar open van 14 januari tot en met 28 oktober. Er waren dit jaar 42 vieringen ; t.w. 16 eucharistievieringen en 26 vieringen van Woord en Communie.

Het totaal aantal kerkgangers dit jaar 3105. Het gemiddeld aantal per viering is 74.
In 9 Eucharistievieringen ging voor pastoor Fons van Hees, in 3 pastor H. Buijssen, in 2 pastoor Snijders, verder eenmaal pastor Ton Bun en eenmaal pastoor Mgr. P. Vismans.  In de viering van Woord en Communie gingen voor pastor Wiel Hacking en ook pastor Jeanine Heezemans 3 maal, diaken Egbert Bornhijm 3 maal,  Ed Visser 2 maal,  en ook mevr. Van Spaandonk en mevr. Verleisdonk 2 maal en de overige 11 vieringen werden voorgegaan door onze plaatselijke liturgiegroep.

7 januari ging Haamstede in Zierikzee naar de kerk met aansluitend de nieuwjaarsreceptie van

de Parochiekern Schouwen-Duiveland. In de week van de eenheid van de kerken op 21 januari was de  dienst in de gereformeerde kerk te Scharendijke.

1 februari gingen we naar de uitvaart van de plotseling overleden pastor Jac. Broeders.

25 maart Palmzondag, voorganger pastoor mgr. Paul Vismans van de H. Liduinaparochie te Schiedam met muzikale medewerking van het Herenkoor van Heinkenszand.

27 maart Oecumenische boeteviering voorgegaan door pastoor Fons van Hees en Wim Hack.

1 april Pasen, pastor Ed Visser, m.m.v. het Mannenkoor de Westhoekzangers o.l.v. Elvira  Vos.

6 april in Zierikzee bij de avondwake voor de overleden pastor A. Verdaasdonk en bij zijn uitvaart op 7 april in Teteringen was Haamstede goed vertegenwoordigd.

20 mei Pinksteren werd gevierd samen met de volgelingen van Sint Frans, een internationale groep van 85 personen die in Haamstede logeerden. Voorganger pastoor Fons van Hees en organist Elvira Vos. Een prachtige viering in een meer dan volle kerk met na afloop koffie met een broodje in de patio.

Van 16 tot en met 23 juni was de patio van de kerk locatie voor de ‘KunstSchouw’.

12 augustus viering Maria ten Hemelopneming, voorganger pastor Wiel Hacking,  muziek en zang het

‘Willibrorduskoor’ uit Zierikzee. Aansluitend een tocht door de duinen naar de plaats van de vroegere kapel en na terugkomst een lunch in de patio.

Zondag 16 september namen we in een viering in de Maria Magdalenakerk in Goes afscheid van pastor Jeanine Heezemans.
Zondag 7 oktober ging Haamstede in Kwadendamme ter kerke voor de Damiaanviering. In 2019 is de kerk in Haamstede in de winter gesloten m.u.v. 24 december Kerstnachtviering.

De kerk is open van 14 april (Palmzondag) tot en met 27 oktober de laatste zondag in oktober

Piet Remijn