NIEUWJAARS TOESPRAAK

Het jaar 2023 was een jaar met veel verdriet, oorlogen, natuurrampen en tegenslagen. Verdriet niet alleen in de wijde wereld maar ook bij ons.

In januari 2023 hebben we afscheid moeten nemen van onze pastoor Fons van Hees. Hij was een herder, niet alleen voor onze parochianen, maar ook voor vele anderen. Een groot verlies tot op de dag van vandaag toe.

In juli moesten we ook afscheid nemen van Wim Boer. Hierdoor zat het koor zonder organist en muzikaal leider en vonden zij dat ze niet verder konden.

Onze vieringen missen deze muzikale ondersteuning.

Gelukkig kunnen we nog bouwen op Peter, Rina, Riet en Wilma.

Als bestuur zijn we naarstig op zoek gegaan naar iemand die onze vieringen (al was het maar 2 x per maand) kon ondersteunen op het orgel, maar helaas. Het schijnt een uitstervend beroep te zijn net als pastoor. Dus al u iemand weet die orgel kan spelen geeft u dit a.u.b. aan ons door. Hier ligt voor ons allen een opgave. Samen de schouders eronder zetten zodat we, hopelijk in de toekomst toch nog iemand kunnen vinden die ons op ons prachtige orgel of piano kan begeleiden. En als je een beetje kan zingen meld je dan bij Peter of Rina aan om in ieder geval de zang tijdens de dienst te ondersteunen.

Maar 2023 gaf ook weer een aanzet tot hoop op een betere wereld. Want zoals zuster Noëla zei: “Het Kerstkind opent de dichte deur en opent ons Gods hart.”

Laten we hopen dat sommige wereldleiders deze opening zullen aanvaarden en er voor de velen, die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven, een gelukkigere tijd aanbreekt.

Voor onze geloofsgemeenschap breken er hopelijk ook betere tijden aan. Geen afbraak, maar opbouw. De eerste tekenen zijn er al.

Vanaf 2024 is ons pand aan de Oude Haven nr. 1 eindelijk gerenoveerd en verhuurd. Hierdoor komen er weer vaste huurgelden binnen. Dat kunnen we heel goed gebruiken om onze begroting er wat minder rood te laten uitzien.

Gelukkig waren er ook in 2023 parochianen die ons weer wat extra’s toegestopt hebben. Hiervoor onze dank. Wij hopen dat alle parochianen meedoen aan de actie Kerkbalans, die binnenkort weer van start gaat en misschien hun jaarlijks bedrag wat willen verhogen. Een regelmatig bezoek aan onze kerk diensten zou ons ook al helpen. Het is per slot van rekening aan u allen hoe lang we onze kerken open kunnen houden.

Aan de vrijwilligers zal het niet liggen. De groep dames die koffie zetten is uitgebreid en steeds vaker zien we nieuwe gezichten in de kerk en bij het koffie drinken.

Maar er is meer goed nieuws. De Barbaraboys hebben een nieuwe voorman, Hans Verkaart. Het blijft in dus in de familie, hij gaat geleidelijk ook de administratie van Nico overnemen.

Gelukkig hebben we dus nog steeds voldoende vrijwilligers, al kunnen we altijd wel nieuwe mensen gebruiken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Laten we als katholieke familie ook in 2024 op elkaar letten, elkaar ondersteunen, elkaar bemoedigen en vooral plezier beleven aan elkaar.

Namens de parochiekerncommissie wil ik iedereen een gezond, vrolijk en gelukkig nieuwjaar wensen.

Erik Steegmans

Vorig artikelFILMAVOND IN HET PAROCHIECENTRUM WOENSDAG 07 FEBRUARI 2024 INLOOP 18.30 UUR START FILM 19.00 UUR