LEZING

Op donderdagavond 9 september was er in het parochiecentrum van Zierikzee een lezing die gehouden werd door zuster Dr. Noëla Polet.

In een goed bezette zaal werd een boeiende uiteenzetting gegeven aan de hand van een power-pointpresentatie over het leven van de Bretonse Adélaïde Marie Champion de Cicé.

Zr.Noëla Polet weet zoveel over deze bijzondere vrouw te vertellen. Zij is ook gepromoveerd in Nijmegen hierover. Zuster Noëla vertelde met passie over haar geboorte, over haar ouders en andere familieleden, over de geestelijkheid van die tijd, alles kwam aan bod.

Duidelijk werd dat haar leven niet zo gemakkelijk is verlopen maar hoe meer verzet hoe meer volhardend in het feit dat je met iets goeds bezig bent. Ook in die tijd waren er best veel spanningen omtrent geloven.

Ook voor de kerk van nu geldt dat we proberen –wel met steeds minder mensen – toch onze kerkgemeenschappen overeind te houden. Niet met de stroming mee maar er tegenin.

Er zullen altijd tijden van een op en neergaande lijn zijn.

Het was een bijzonder levensverhaal over een zeer religieuze en vasthoudende vrouw. Na de lezing was er nog gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.