KLUSSENGROEP

In het voorjaar van 2019 opperde Cees van Egmond om een klussengroep op te richten, zodat de waslijst van kleine klussen van Cees wat kleiner zou worden.
We hebben een oproepje gedaan in de Parochiële Mededelingen en binnen zeer korte tijd waren er 9 mannen (Friedus, Jan, Peter P., Peter V., Piet, Rudy, Tonnie, Willem en Wijnand) bereid gevonden om 1 x in de maand op de maandagmiddag van 13:30 uur tot 16:30 uur de schouders onder deze klusjes te zetten.
Een van de klussen was het planten van hortensia’s, nadat we in het voorjaar alle dode buxusstruiken er uit hadden gehaald. Dat was al een klus op zich.
Maar er werd onder andere ook geschilderd, panlatten en dakpannen vervangen, tuinen onkruid vrij gemaakt, plafondplaten gerepareerd, keukenkraan en tl buizen vervangen, plinten vastgezet, ruiten folie geplakt, bestrating onkruid vrij gemaakt, zoutplekken verwijderd, grote kerkdeuren schoongemaakt, naar de stort gereden met rotzooi en groenafval enz..
Geweldig toch. Naast dat er hard wordt gewerkt, wordt er ook tijd vrij gemaakt voor een kopje koffie en na afloop van het klussen voor nog een drankje.
De gesprekken die we op deze middag voeren zijn soms serieus van aard, maar ook niet altijd. Er wordt (gelukkig) ook wel slap ………..
Binnenkort gaan we de zolder van de kerk op om daar wat op te ruimen. Dat is al heel lang niet meer gebeurd.
Mannen bedankt voor zoveel inzet!

Cees en Erik