KERSTMARKT

Wat was het weer een fijne kerstmarkt dit jaar. De gemoedelijke sfeer, de informele praatjes en de leuke ontmoetingen zorgden mede voor dit fijne gevoel. Binnen in het parochiecentrum konden we genieten van koffie met wat lekkers of een broodje met soep. Maar er waren ook leuke kaarten te koop of loten voor de boodschappen manden of voor de mooie Quilt die aan de muur hing.

Daarbij kon je even opwarmen als je net uit de koude kerk kwam.

De sfeer in de kerk was het tegenovergestelde van koud. De mensen gaven hun geld gul uit aan de rommelmarktspullen, wensen, Kika, bloemstukjes, boeken of kerstspulletjes. Buiten deed de geur van glühwein vermengd met de geur van brandend hout uit de vuurkorf en de geur van net gebakken oliebollen je verlangen naar meer. Kortom het was een geslaagd feest. Pastoor Fons van Hees kon er niet bij zijn, maar hij wilde graag de lootjes trekken, dus zijn wij naar hem toe gegaan. Hij trok de lootjes van Peter en Hester Praet en van Anita van Putten die de winnaars werden van de boodschappenmanden.

De mooie quilt ging naar Tiny Kieboom en de troostprijs naar Marian Bouwman.

‘s Morgens had hij in het hospice al filmpjes gekregen via de app van onze kerstmarkt en natuurlijk zijn we ook oliebollen naar hem gaan brengen.

Zo was hij er toch een beetje bij. De kasbeheerder Jan Versaevel had ook een goede dag. Niet alleen door de lekkernijen, maar ook doordat we ons tekort op de begroting konden verkleinen met maar liefst € 1.725,40.

Namens de PKC wil ik alle vrijwilligers van deze kerstmarkt bedanken voor hun inzet, maar ook voor hun donaties. Heel veel van de onkosten zijn door henzelf betaald. Toppie!! Wij zijn dan ook zeer trots op onze vrijwilligers.

Erik Steegmans

Vorig artikelCARITAS
Volgend artikelWOORDJE 8 JANUARI 2023