KERKBEZOEK

Beste mensen,

De afgelopen tijd was het best een beetje spannend wat het kerkbezoek zou gaan doen. We mochten wel meer kerkgasten ontvangen, maar Corona is er nog steeds en daarbij zitten we in een vakantieperiode. Maar ik moet zeggen, ik ben niet ontevreden. Op het zangkoor staat toch weer een groot gedeelte van de koorleden en het gemiddelde kerkbezoek is gestegen van 30 in mei naar 41 kerkgangers nu. Dat is niet verkeerd.

We zijn nog steeds niet op het gemiddelde oude niveau van 75 kerkgangers, maar de opgaande lijn is ingezet.

Eenmaal in de twee weken is er koffiedrinken na de dienst en ook het aantal mensen wat koffie komt drinken neemt toe. In het parochiecentrum kan makkelijk afstand worden gehouden, daarbij is er genoeg ventilatie en het is vooral goed voor de onderlinge band.

Is het u wel eens opgevallen dat er elke zondag mooie bloemstukjes op het altaar staan? We vinden het meestal vrij normaal dat ze er staan, maar het zijn echte kunststukjes. Hier zijn er een paar afgebeeld.

Op ons kerkhof St. Barbara zijn, dankzij een gulle donatie van een van onze parochianen, maar liefst 125 Hederaplanten aangeplant. Veel dank voor zowel de donateur als voor de vrijwilligers die al deze planten in de grond hebben gezet. Pastoor Van Hees kwam kijken en was blij met deze actie.

Kortom, er zit leven in onze katholieke brouwerij.

Erik Steegmans