IN MEMORIAM WIM BOER

Wim Boer onze organist/dirigent is na een slopende ziekte op de jonge leeftijd van 59 jaar overleden.

Als 23 jarige was Wim vanaf Mei 1987 hulporganist, voorgedragen door zijn voorganger Theo Faber, die hij in 1998 opvolgde als volwaardig dirigent/organist van het RK Kerkkoor St. Willibrordus.

Wim was een geschoolde musicus, een bevlogen organist en inspirerende dirigent. Voor de koorleden was hij meer! Hij was de muziekvader en kunstenaar tegelijk.

De samenwerking met de verschillende pastores was altijd goed.

Hij heeft de liturgische vieringen altijd op wonderbaarlijke wijze samen met ons koor ten gehore gebracht. Zichtbaar en hoorbaar waren de emoties van de parochianen en gasten.

De uitvaartdiensten die Wim samen met het dameskoor mocht begeleiden waren voor de nabestaanden een grote steun en troost.

Wim heeft in de loop der jaren alle ups en downs in ons koor, zowel kerkelijke als muzikale positief mee gemaakt, op de achtergrond met een duidelijke mening.

In 2019 kreeg Wim het bericht dat hij slokdarm kanker had. Er volgde een zeer emotionele periode van ups en downs, met gelukkig een goede afloop want hij was met succes geopereerd.

Helaas werd de mogelijkheid om weer volop te gaan musiceren belemmerd door de beperkingen van de Corona periode. In de zomer van 2021 sloeg het noodlot opnieuw toe, hij moest opnieuw worden geopereerd van de slopende ziekte. Op 15 juli de 25 jarige trouwdag van Wim en zijn geliefde Marianne, werd hij geopereerd aan de tumor in zijn hoofd.

Op het Cecilia feest van november 2022 werd Wim onder luid applaus begroet, door de koorleden na de geslaagde operatie.

Het voornemen om weer met volle moed en gedrevenheid door te gaan werd verstoord door het telefoontje van Wim en Marianne aan de voorzitter dat hij zondag 11 juni niet meer kon spelen. Hij is te ziek. Helaas moesten we constateren dat we dus zondag 4 juni 2023 voor het laatst onder begeleiding van Wim in deze kerk mochten zingen.

Waar we bang voor waren, heeft Johan van de Waart voorzitter aan het koor, na een emotioneel gesprek met Wim en Marianne bevestigd, Wim is zeer ernstig ziek, waarna het einde van de koorzang een feit is! Ondanks het grote verdriet, heeft hij namens het Willibrorduskoor uit handen van de voorzitter Johan van de Waart een mooie pentekening, gemaakt door Tonnie Schouwenaar voor zijn 25 jaar dirigent zijn deze zomer, ontvangen!

Wim en Marianne waren zeer ontroert en dankbaar daarvoor, hij krijgt een mooie plaats als aandenken aan de fijne tijd met zijn koor uit Zierikzee!

Voor ons koor was hij meer dan een organist en een dirigent, hij was een VRIEND.

We wensen zijn lieve vrouw Marianne, veel sterkte en Gods zegen toe!

Rust zacht lieve Wim!

Vorig artikelIN MEMORIAM JOKE VAN ALPHEN-SPRANGERS
Volgend artikelRozenkransviering Heinkenszand