In memoriam – Petrus Praet – 1922 – 2022

Wij hebben afscheid moeten nemen van de nestor in onze gemeenschap: Peet Praet bereikte de we zeer gezegende leeftijd van 100 jaar. Op Witte Donderdag ontvingen hij en zijn echtgenote Jo het sacrament van de Ziekenzalving, de dag daarna – Goede Vrijdag – gaf hij zijn geest terug aan zijn Schepper. Een markante parochiaan is van ons heen gegaan. Op 14-jarige leeftijd kwam hij al aan boord van de mosselkotter van zijn vader. Peet was de vierde mosselvisser in het geslacht Praet. Hij huwde met Jo van Velthoven met wie hij meer dan zeventig jaar lang liefde en trouw deelde. Hij was een harde werker dat mede de kracht van zijn karakter gevormd zal hebben. Hij was best wel een strenge maar ook goede en zorgzame vader voor zijn zeven kinderen, waarvan Leon al bij zijn geboorte tot het koor der engelen werd geroepen. Een meelevende en meewerkende parochiaan was Peter in het zangkoor en de toenmalige klusgroep. Wij bidden om de eeuwige vrede voor hem en troost en sterkte voor Jo, zijn echtgenote, zijn kinderen en kleinkinderen.

Vorig artikelIn memoriam – Lena Maria Ludovica Kouijzer – Totté – 1933 – 1922