HAAMSTEDE

Zondag 10 april opening van het toeristen seizoen 2022

Pastoor Fons van Hees in zijn openingswoord: “De toeristen kerk van de O. L. V. op Zee van Haamstede is uit haar winterslaap ontwaakt.”

Een viering om trots op te zijn:

L’Esprit uit Goes inspireerde ons met een eigentijdse muzikale viering. Na de zegening van de palmtakken ging men in het bezit van een gezegende palmtak in processie de kerk door. Het koor zong: “Toen Jezus naar zijn stede ging” Het passieverhaal werd met onderbreking van muzikale intermezzo’s in zijn geheel voorgelezen. De Paasviering was weer zoals vóór de corona.

Pastor Drs. Noëla Polet stond stil met een gebed bij de nieuwe paaskaars en bij het gezegende wijwater. Ook was er aandacht voor de Heilige oliën . Het koor zong: “Zalving ten zegen, olie van vreugde, vriendschap voor mensen van God” We gaan weer proberen om elke zondag een speciale viering te verzorgen.

Henny Wichgers