HAAMSTEDE TERUGBLIK OP 2020

Terugkijkend op 2020 in onze O. L. Vrouwe op Zee kerk hierbij het volgende:
Vanwege het corona protocol  mochten we in het begin maar 30 kerkgangers ontvangen. We zijn gestart de zondag na Pinksteren en hebben elke zondag een viering gehad. 19 Vieringen waarvan:
■ 8 x Eucharistie
■ 11 x Woord & Communieviering Er waren wisselende voorgangers: Pastoor Fons van Hees, parochievicaris Thaddy de Deckere, emeritus pastor Ton Bun, emeritus pastor Peter de Rooy, emeritus pastor Harry Buijssen; daarnaast ook : Noëla Polet, Jeanine Heezemans, Gemma Verlijsdonk, Ed Visser, Ineke van de Par, Alida van Velthoven
■ We mochten bijna wekelijks een organist of een muzikale begeleider ontvangen: Paul van Nieuwenhuyze, Elvira Vos-Simons, Peter Wels, Marinus Vreeke, Kees van de Wouw, Pauline en Ed.
■ Er waren geen koren, maar wel zo nu en dan één of twee cantors, die de vieringen begeleidden met gezang. ■ Het feest van Maria Tenhemelopneming werd gevierd in de openlucht met aansluitend een kleine pelgrimstocht naar de duinen. Daarna was er op de patio een eenvoudige lunch.
■ Ook werd tijdens de mooie zondagen de viering afgesloten met een slotlied op de patio, die de kerkgangers neuriënd konden meezingen.
■ Zondag 5 juli werd pater Th. de Deckere geïnstalleerd in de Maria Magdalena kerk te Goes. Pater de Deckere verbleef in die tijd in de eenvoudige pastorie van onze kerk. Hij was onze gast t/m 21 december.
■ Vanaf 14 juni t/m 17 december verzorgde paterDde Deckere wekelijks op donderdagmorgen de lauden met aansluitend een eucharistieviering en koffie op gepaste afstand.
■ Eerste Kerstdag verraste pater Ton Bun ons met een feestelijke kerstviering in een stijlvol versierde kerk. Ook de zondag daarna vierden we het feest van de Heilige Familie.
■ Ondanks corona was 2020 waardevol en we zien allen met spanning 2021 tegemoet. Het startsein is Palmzondag 11.00 uur Voorganger Jeanine Heezemans en het belooft weer een mooie viering te worden.