EEN ZOMER VOL HOOP/SPANNING!

Een tijdje zag het er naar uit dat de kerken lang leeg zouden moeten blijven. Toen we dan in juni eindelijk open mochten was het maar voor 30 personen. In sommige kerken werden zelfs die aantallen niet gehaald. Er dreigde een verschrikkelijk scenario. We hielden hoop en gelukkig kwamen wij meestal wel aan die dertig, maar ook bij ons liep het kerkbezoek niet storm.

Toen we dan vanaf 1 juli meerdere mensen mochten toelaten op anderhalve meter waren wij toch ook wel benieuwd of die er wel zouden komen. Er kunnen bij ons in Zierikzee door de coronamaatregelen maximaal 75 mensen worden toegelaten. In Haamstede ligt dat getal iets lager.

We begonnen op 5 juli met een woorddienst met 30 kerkgangers en elke week kwamen er toch weer meer mensen naar de kerk. Nu zitten we op ongeveer 50 mensen per dienst. In Haamstede kunnen we met warm en droog weer zelfs buiten kerken.

Onze hoop op meer kerkgangers en dus bestaansrecht is gelukkig niet de grond ingeslagen. Maar… laten we a.u.b. voorzichtig blijven en de protocollen in acht nemen. Het is allemaal nog heel pril en voor we het weten moeten we onze geliefde kerk weer sluiten.

BLIJF VERSTANDIG EN HOUD JE AAN DE REGELS  en BLIJF OP ELKAAR LETTEN !

Omdat er eind juli in al onze kerken van de Damiaan foto’s werden genomen hebben we tijdelijk de rood/witte afbakening van één van de Coronamaatregelen weg moeten nemen. Daarna hebben we de gele (katholieke kleur) aangebracht. Het ziet er gelijk toch wat vriendelijker uit.

Door de gesprekken (op afstand) met de mensen voor en na de viering heb ik hoop dat de mensen hun weg naar de kerk weer aan het terug vinden zijn. Laten we hier met z’n allen voor bidden. Niet alleen voor ons zelf, maar vooral voor hen die deze contacten zo broodnodig hebben.

Erik Steegmans