CECILIAVIERING EN FEEST 17 NOVEMBER 2019

Op deze zondag werd de feestelijke viering voorgegaan door Pastoor F. van Hees, waarbij het koor de Mis van H. Darke de ‘Communion’ zong.
Tijdens de collecte werd het lied ‘O, Praise God’, en na de communie het mooie ‘Lead Me Lord’ gezongen.
Na de communie werden de jubilarissen door de pastoor uitgenodigd naar het altaar te komen. Te weten, Tonnie Schouwenaar-Verkaart 45 jaar koorlid en Peter Verkaart 55 jaar koorlid.
Pastoor van Hees prees hun voor de fijne samenwerking en inzet voor het koor en overhandigde aan de jubilarissen, ook namens de Kerncommissie een mooie kaars.
Hierna volgt een spontaan applaus en werden de jubilarissen gefeliciteerd door de parochianen.
Aansluitend was er een samenkomen in het parochiecentrum waarbij ook de familie van de jubilarissen aanwezig waren. Ook aanwezig waren pastoor Van Hees en een afvaardiging van de Kerncommissie.
Na de koffie nam de voorzitter van het koor de heer J. van de Waart het woord en heette allen welkom op deze Ceciliadag. Een speciaal woord was gericht aan de jubilarissen, Tonnie Schouwenaar die een mooie bos bloemen mocht ontvangen en Peter Verkaart een onderscheiding van de Sint Gregorius vereniging.
Een speciaal woord was voor de dirigent de heer W. Boer die al 35 jaar betrokken is bij onze vieringen en al 21 jaar onze vaste dirigent/organist is.
De voorzitter sprak Wim Boer en ook zijn vrouw Marianne Boer toe, met veel bewondering voor zijn grote inzet en vooral veel energie na een lange periode van afwezigheid door zijn ziekte.
Ook had de voorzitter de vier inval-organisten uitgenodigd, te weten, Willy den Hollander, Marien Stouten, en Kees van der Wouw en Jolanda Nagelkerke.
Rond de klok van 12.00 uur kwamen Willy en Marien binnen, de andere twee organisten konden er vandaag niet bij zijn.
Na ontvangst werden ook zij, Willy den Hollander en Marien Stouten toegesproken door de voorzitter en prees hen voor hun inzet in de periode van afwezigheid van Wim Boer.
Na heel veel lovende woorden ontvingen zij een kleine attentie uit handen van de voorzitter, Marien kreeg een stropdas met muzieknoten erop, en Willy een paraplu ook met muzieknoten erop.
De organisten Kees van der Wouw en Jolanda Nagelkerke zijn later persoonlijk benaderd, ook zij ontvingen een kleine attentie.
Na al deze lovende woorden was het tijd voor een drankje, gevolgd door een goed verzorgde lunch, klaar gezet door de dames van de bediening, te weten Henny en Loes en Corrie ( K3 genoemd ).
Na de lunch was de verloting met prachtige prijzen, daarna volgde het traditionele koorlied, ‘Gilde Broeders maakt plezieren’.
Het was op deze fijne zondag nog een lange nazit en een onvergetelijke zondag waarbij de sfeer van het koor de boven toon voerde, al met al weer een geslaagde Cecilia zondag.

Peter Verkaart.secretaris