Beste medeparochianen

Op zaterdag 4 november om 19:00 uur vierden we in onze Willibrorduskerk en daarna in ons parochiecentrum het feest van onze patroonheilige. Terwijl ik dit schrijf moet dat nog gebeuren. Dus of het een drukke en/of gezellige bijeenkomst is geworden kan ik nog niet zeggen. Ik hoop natuurlijk dat het heel mooi en gezellig was.

Een aantal onderwerpen die ik daar in mijn woordje heb benoemd zijn:

– dat onze PKC nog steeds heel erg trots is op haar vrijwilligers

– dat dit aantal nog steeds rond de 100 ligt

– dat wij een aantal daarvan in het zonnetje hebben gezet

– dat ons pand aan de Oude Haven 1 is gerenoveerd en we daardoor weer vaste maandelijkse   inkomsten krijgen

– dat wij denken dat zuster Noëla het naar haar zin heeft in Zierikzee

– dat ons koor helaas is gestopt

– wij nog gaan kijken hoe we de muzikale omlijsting van onze vieringen kunnen gaan vormgeven

– dat we in het afgelopen jaar enkele positieve gesprekken hebben gehad met het bestuur.

Helaas heb ik ook moeten vertellen dat we de laatste 3 jaren financieel rode cijfers hadden, mede veroorzaakt door het gemis aan huurinkomsten, maar dat de toekomst er dus nu weer wat beter uit ziet doordat er weer maandelijkse huurinkomsten komen. We blijven echter afhankelijk van uw bijdragen en ik zou u dan ook willen oproepen om uw bijdrage iets te verhogen. Alles wordt duurder en alle beetjes helpen.

Het zou ook heel fijn zijn, als de zondagvieringen wat drukker werden bezocht. U kunt dan aansluitend ook koffie drinken. Dit doen we vanaf oktober na elke viering en er wordt behoorlijk gebruik van gemaakt.

Om wat extra inkomsten te krijgen, organiseren we ook dit jaar weer de traditionele kerstmarkt, de opbrengsten hiervan kan onze kasbeheerder heel goed gebruiken. Ik zou dus willen zeggen: KOM ZATERDAG 16 DECEMBER NAAR ONZE KERSTMARKT!

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Steegmans

Vorig artikelGeloof in de toekomst
Volgend artikelCONCERT MESSIAH