Beste medeparochianen,

De afgelopen tijd is er best het een en het ander gebeurd in onze parochie. Twee zondagen achtereen kregen we belangrijk nieuws van het bestuur van de Pater Damiaan parochie. Diegene die in de kerk waren hebben het gehoord vanaf de kansel, andere hebben het gehoord via de gratis digitale nieuwsbrief (geef je mailadres aan mij door en je krijgt hem toegestuurd) en sommige via andere wegen. Pastor Alida van Velthoven gaat ons verlaten, wat wij heel jammer vinden, maar kapelaan Thai Nguyen komt ons pastoraal team versterken, waar we heel blij mee zijn.

In onze eigen kern is het ook nooit saai.

Steeds meer mensen komen op zondag naar de kerk en drinken daarna een lekker bakje koffie of thee. Zo ontstaan er goede contacten en blijven we op de hoogte van elkaars reilen en zeilen.

Ook in Haamstede ontmoeten de mensen elkaar weer, na de winterperiode, waarin zij dicht waren.

Op de begraafplaats zijn nu weer 8 vrijwilligers aan het werk en dat is nodig ook. De begraafplaats ziet er dan ook weer prima uit.

De dichte, kapotte poort naast de ingang van ons parochiecentrum is door de klussenploeg vervangen. Ook de andere vrijwilligers blijven zeer actief of we het nu hebben over de dames van het secretariaat, de bezorgers van het Parochienieuws, de kosters, de mensen van de bloemen, de liturgiegroep, de mensen van de Caritas, de mensen van de (begraafplaats) administratie, het koor, de acolieten, de lectoren, de bezoekgroep, de mensen die de koffie verzorgen, de gastvrouwen/mannen of de mensen van de kern commissie. Allemaal werken zij hard om onze kern vitaal en gezond te houden. Mijn complimenten hiervoor.

We doen dus genoeg zou ik zeggen.

Toch zou ik aan de andere parochianen willen vragen, die niet regelmatig in de kerk (kunnen) komen om onze kern te steunen via een financiële bijdrage. Want ondanks alle vrijwilligers blijven de kosten stijgen en moeten we meer gaan afdragen aan de Pater Damiaan, omdat er drie kernen dicht zijn gegaan en hun kosten hetzelfde zijn gebleven. Om er nu voor te zorgen dat wij financieel gezond blijven, we zien een daling van de bijdrage van de aktie kerkbalans is het van belang dat onze inkomsten omhoog gaan.

Wilt u ook dat onze kerk gezond blijft doneer dan nu: rekeningnummer
NL 25 RABO 0375 1024 85 ten name van Parochiekern Zierikzee onder vermelding parochiële bijdrage.

Alvast reuze bedankt.

Erik Steegmans