AFRIKADIENST

Voor de 4e keer Afrikadienst in de O.L. Vrouwe op Zeekerk te Haamstede.
Op Zondag 2 juni was het weer zover, op het ritme van de Afrikaanse klanken kwam het Afrika- Engakoor de kerk weer binnengedanst.
Alle aanwezigen gingen staan en klapten enthousiast mee met het uitbundige gezang. De kerk was tot de laatste plaats gevuld en iedereen was vrolijk.
Het werd een prachtige dienst onder leiding van Pastoor Fons van Hees, misdienette Julia Remijn en Anne Martens.
Op de voor hen zo eigen en uitbundige wijze werd de kerk gevuld met warme en meeslepende zang en muziek en dit alles met stralende zonneschijn.
Er werd verteld over hoe het is om wees te zijn en geen enkele herinnering aan je ouders te hebben, zelfs niet te weten hoe je vader en je moeder er uit hebben gezien. Hier moeten alle kinderen van het Palabanakinderdorp toch mee door het leven, en dat valt hen, vooral nu ze ouder zijn toch wel erg zwaar.
Inmiddels wordt het dorp volledig gerenoveerd en omgevormd tot een werk- en leerproject waarbij ook de weeskinderen uit de omliggende dorpjes worden betrokken. Onze Palabanakinderen zijn momenteel ondergebracht in internaten en gastfamilies waar zij hun opleiding kunnen voortzetten. Het was hard nodig, om het dorp dat nu al 15 jaar bestaat te kunnen omvormen een goede leer en werkomgeving voor de oudere kinderen. Tot ons grote geluk kunnen wij nu ook rekenen op een Zambiaans bedrijf die zich het lot van de aidsweeskinderen heeft aangetrokken.
Het bestuur van de Pola van der Donckstichting hoopt dat deze enorme stap voor de kinderen van grote betekenis zal zijn en werken keihard om hun toekomst veilig te kunnen stellen. Natuurlijk kunnen wij niet zonder de hulp van vele goede donateurs. Wij, van de afdeling Zeeland zijn heel erg trots op wat wij vanuit Schouwen Duiveland in al die jaren al hebben bereikt, en willen die jarenlange trouwe donateurs nog eens hartelijk danken. Wij hopen dat zij ons Palabanaproject trouw blijven steunen.
DE OPBRENGST VAN DE COLLECTE BEDROEG DIT KEER …€ 1015! Een geweldig bedrag, heel veel dank aan iedereen die heeft meegedaan om dit tot een succes te maken.
Een bijzonder bedankje aan Marianne v.d. Wel en Veronika van de Aarsen, Judith en Julia Remijn en al diegenen die op deze dag en de dagen daarvoor de handen uit de mouwen hebben gestoken. Henny en Ben Wichers veel dank voor de mooie Afrikaanse bloemversiering. Zonder deze hulp had ik het niet klaargespeeld.
Kon u er deze keer niet bij zijn, en wilt utoch iets voor de kinderen doen? Het banknummer: NL92 INGB 0007 295771 t.n.v. Aidsweeskind – Burgh Haamstede.
Anne Martens – Pola van der Donckstichting.