Wie is Cas van Beek?

Cas van Beek, tot eind 2013 pastoraal werker van de Emmaüsparochie en teamleider van de parochies in Roosendaal en Nispen, is gevraagd om tijdelijk het pastoraal team te ondersteunen vanwege het ziekteverlof van teamleider Bernard van Lamoen.
Soms kan één telefoontje je weekindeling voor een half jaar veranderen. Dat overkwam mij net voor de kerst toen pastoor van Hees mij belde met de vraag het pastoraal team van Boven de Schelde ‘intern’ te komen versterken. Mijn voornaamste opdracht is ‘samen met team, besturen (H. Pater Damiaan en H. Maria) en parochiekernen te komen tot een pastoraal plan voor de komende jaren.
Nu mocht ik met Fons al een aantal jaren samenwerken in Roosendaal. Bovendien was ik op de studiedag in april vorig jaar en kon toen al eens proeven aan de sfeer in het Zeeuwse. Dat betekende dat ik na een open gesprek met een delegatie van beide besturen met vertrouwen van start ben gegaan. Ik heb intussen alle parochiekernen van de Damiaan kort of langer gesproken en sluit begin maart aan bij het bestuur van de Mariaparochie.
In mijn agenda staat nu twee of drie keer per week een reisje naar Goes of Middelburg om stap voor stap de contouren van het plan met verschillende groepen te bespreken.
Tegen de zomervakantie moet het plan ten naaste bij voltooid zijn.

Vorig artikelOpnieuw beginnen…
Volgend artikelVoor-leven en verder-leven