SACRAMENTSPROCESSIE

Dit jaar trekt, op 18 juni, voor de achtste keer de Sacramentsprocessie door Kwadendamme. Een processie die uniek is voor de provincie Zeeland, een unieke kans om geloof en saamhorigheid met velen te delen. De processie zal deze keer in het teken staan van het scheppingsverhaal. En God zag dat het goed was … Er is een jonge choreograaf gevonden die het scheppingsverhaal door de hele processie heen gaat weven. Dit is bijzonder en uniek, zo kunnen we de kwaliteiten van Merijn Oerlemans gerust kwalificeren.

We beginnen deze dag met een eucharistieviering in ’t Hof Vreeland te Kwadendamme. Vanuit deze boerderij zal de processie via de schitterende bloemdijken naar de parochiekerk aan de Johan-Frisostraat trekken. Daar zal een Lof de feestelijkheden afsluiten. Onze voorgangers zijn pastoor Fons van Hees en vicaris Paul Verbeek. Vertegenwoordigers van de parochiekernen op Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland zullen meelopen in de processie. Diverse bedevaartorganisaties, de Zouavengroep uit Oudenbosch, een delegatie van de Maria Ommegang uit Bergen op Zoom, de Damiaangroep uit Tremelo met de vendelzwaaiers, en diverse klederdrachtgroepen (o.a. ‘Mooi Zeeland’ en ‘Pront en Content’ ) zullen het baldakijn met het Allerheiligste voorafgaan. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door Con Affezzione en Con Amore en de koren uit de parochiekern.

We zouden het fijn vinden als u op deze dag aanwezig bent in Kwadendamme om getuige te zijn van deze geweldige dag. Het programma is als volgt.

 

13.30 uur: eucharistieviering in ’t Hof Vreeland, Stelsedijk 4 te Kwadendamme

15.00 uur: start processie

16.30 uur: Lof in de Bonifaciuskerk te Kwadendamme.

17.00 uur: gezellig samenzijn op het Bonifaciuspleintje achter het parochiehuis.

Voor de Sacramentsprocessie zoeken we….

enthousiaste medewerkers die een rol op zich willen nemen: mannen, vrouwen, kinderen die samen het Scheppingsverhaal (volgens choreograaf Merijn Oerlemans) willen uitdragen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met pastoor Fons van Hees of Marga van de Plasse.

Vorig artikelPELGRIMSTOCHT DOOR DE ZAK VAN ZUID-BEVELAND
Volgend artikelHoe uniform is een uniform?