We zijn nog open, totdat we dicht zijn…

Het zit niet in de aard van onze kerkbestuurders om snel te handdoek in de ring te werpen. Nu november nadert en de zomer op zijn einde loopt, gaan we elk weekend zo lang mogelijk door met diensten in het weekend en bij hoge uitzondering een uitvaart doordeweeks… Het lijkt wel of niemand als laatste de kerk uitgedragen wil worden….

Op 9 september zetten we onze deuren nog eenmaal wagenwijd open voor iedereen die het weten wil: Open Monumentendag. Tussen 11 en 17 uur mag iedereen ongedwongen naar binnenlopen en zien wat gelovig ’s-Heerenhoek in de afgelopen 150 jaar binnen dit kerkgebouw betekende.  Voor velen zal het misschien een eerste kennismaking zijn, maar we kunnen ook garanderen: na deze datum kan het niet meer, of u moet een kerkdienst bijwonen. De kerk is buiten diensturen gesloten!

Op elke eerste zondag van de maand (dus ook 3 september) is er koffiehoek, achter in de kerk. Dit houden we vol zolang het kan…en wellicht ook na de sluiting zullen we proberen een luisterend oor en een kopje troost te kunnen aanbieden.

Elke eerste donderdag van de maand (dus ook 7 september) is er ’s middags om drie uur een moment voor Maria, bij de Marianis. Ook deze groep geeft aan, graag te blijven samenkomen. In oktober zelfs elke donderdagmiddag!

Op zondag 10 september zullen leden van het ensemble met muziek en zang de viering opluisteren: voor de wat latere vogels is dan om 10.45 uur een prima tijd.

Op alle daarop volgende zondagen is er gewoon dienst, want de zaterdagavond wordt een oecumenische clusterviering  op zondag 24 september vanaf 10 uur. We hopen dan samen ‘de Vredesweek’ te mogen vieren en af te sluiten met een kopje koffie of thee.

Op zaterdag 30 september stellen we kerk op passende wijze open tussen 13.00-16.00 uur voor muzikale optredens van eigen musici en muzikanten… Een muziektempel, want de akoestiek is prima! Alle optredens worden via Kerk-TV uitgezonden en bewaard. Het hele evenement ‘Cultuur uit de Zak’ speelt zich letterlijk rond de kerk af.

En dan zitten we al in oktober: de laatste ‘volle’ maand van kerkelijk ’s-Heerenhoek.

Allerzielen/ donderdag  2 november wordt ‘gewoon’ gehouden in onze kerk om 19.00 uur.  We zoeken een passend vervolg om ook na dit jaar nabestaanden bijeen te laten komen voor/na een bezoek aan ons grote kerkhof.

Eén troost: we blijven ons ‘verheugen’ in een relatief hogere opkomst van kerkgangers. Dat sterkt ons in het vertrouwen dat zo’n samenkomst er toch toe doet!

En voor wie het niet gelooft: we blijven ons inzetten om dit prachtige gebouw zo goed mogelijk áctief betrokken te laten zijn binnen onze gemeenschap: de kerkdiensten zijn dan wel verleden tijd, maar dienstbaar zijn aan elkaar is en blijft ons geloof!

Vorig artikelOp weg naar het einde van een tijdperk…
Volgend artikelToeristenkerk Onze Lieve Vrouwe op Zee