VREDESWEEK 17-25 september 2022

Een wereld vol vrede begint vaak klein: bij u thuis, uw buurt, uw familie en kennissen; ons dorp.

De parochiekernen Heinkenszand, Lewedorp en ’s-Heerenhoek beseffen heel goed dat samenwerken aan wederzijds begrip en oprecht elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend is of worden zal.

Gezamenlijk hebben ze oecumenische diensten op het rooster laten plaatsen, waarin katholieken, protestanten of leden van elk ander kerkgenootschap dan ook, elkaar in Woord, gebed en gezang aanspreken.

‘Generatie Vrede’ geeft aan dat dit onderwerp niet specifiek bij een leeftijdsgroep ligt. Ook al is de leeftijdsgroep 65 + flinker vertegenwoordigd in kerkdiensten dat jongeren.

Op Vredeszondag 18 september zullen zowel de katholieke kerk van Heinkenszand, als die van ’s-Heerenhoek gesloten zijn. Zo willen we samen in de kerk van Lewedorp elkaar begroeten en de vredeswens concreet uitspreken.  Doet u mee?

Later in het jaar zullen we – in de Adventstijd– dit oecumenisch vieren herhalen, maar dan in onze kerk te ’s-Heerenhoek.  In een van de volgende nummers gaan we hierop verder in.

Vorig artikelSAMEN EEN
Volgend artikelOpbrengst collecte Caritas.