VORMSELTOEDIENING

Op zaterdagavond 23 juli kreeg de eucharistieviering een bijzonder accent:  Rianne Voet-Traas werd door pastoor Fons van Hees gevormd.

Als kinderen op jonge leeftijd gedoopt worden; hun Eerste Heilige Communie rond hun zevende jaar ontvangen, of gevormd worden bij de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, vinden we dat heel gewoon.

Hoe speciaal is het als iemand op latere leeftijd die keuze zelf heel bewust maakt? Rianne is geen onbekende in onze parochiekern. Ze is al jaren actief binnen de liturgische werkgroep en legt contacten tussen communicanten, die erover nadenken om misdienaar te worden.

Pastoor Fons van Hees heeft met haar die stappen binnen dit sacrament doorlopen in een aantal bijeenkomsten. Die zaterdagavond wilde ze, te midden van alle overige leden van de liturgische werkgroep dit officieel bevestigen. Mede-werkgroepslid Ria Hoogesteger-Geijs trad op als meter.

Als parochiekern zijn we ontzettend blij met haar keuze en via een gezellige nazit, na afloop van de viering, hebben we dat onderstreept.

Richard Gielens, parochiekerncommissie

Vorig artikelOpbrengst collecte Caritas.
Volgend artikelSAMEN FIETSEN EN DE LUNCH OP DE PATIO VAN R. K. ONZE LIEVE VROUWE KERK VAN HAAMSTEDE