OPSTART COMMUNIEPROJECT

Het is een goede gewoonte te starten met de communievoorbereidingen direct na de voorjaarsvakantie/ het carnavalsverlof van de basisschool.

Op zondag 10 maart zullen ouders en communicanten samenkomen in onze kerk om het werkboek in ontvangst te nemen en te starten met hun project ‘Blijf dit doen’. In samenspraak en samenwerking met alle ouders hopen we de twaalf kandidaat-communicanten op weg te helpen naar de uiteindelijke eucharistieviering waarin ze voor het eerst aan tafel gaan: de eerste heilige communie, op Hemelvaartsdag: 30 mei om 11.00 uur.

Ook dit jaar doen de aanstaande communicanten (3) uit Lewedorp met onze voorbereiding mee. Natuurlijk ruimen we ook plaats en tijd in om in Lewedorp de kerk te verkennen en in hun parochiezaal de oefeningen van het werkboek uit te werken. Een nieuw element binnen cluster West (waartoe Heinkenszand, Lewedorp en ’s-Heerenhoek behoren) is zo in gang gezet.

De weg ernaar toe is lang, niet eenvoudig en kost tijd, maar ‘blijf dit doen’ heeft ook betrekking op deze voorbereiding. Je eerste communie doe je niet ‘zomaar’ of ‘er even tussendoor’. Het is een bewuste stap voor ouder en kind.

Contactpersoon communievoorbereiding 2019: Richard Gielens