Kruisweg op Goede Vrijdag

In 1984-1985 werden de staties van de kruisweg, na een grondige schoonmaak/restauratie, voorzien van nieuwe omlijsting weer teruggehangen in onze kerk. Tijdens normale kerkdiensten is het vreemd zo niet ongepast om al die staties in eigen tempo te bezichtigen. Zo’n kruiswegoefening is wel een passend moment.

Voor kijkers van Kerk-TV ’s-Heerenhoek, maar ook voor bezoekers van onze kerk is er een nieuw kruiswegstatieboekje in de maak.  Tussen 1897- 1900 werden deze veertien olieverfschilderijen vervaardigd door H. Scheen; kerkschilder in dienst van de beroemde kerkschilder en architect Pierre Cuypers uit Roermond.

Een anekdote van hem is, dat hij na twee jaar vertoeven en dagelijks werk bleef ‘plakken’ aan een parochiane genaamd Jozina van Eijkeren. Op 26 september 1900 traden ze in het huwelijk, uiteraard in onze kerk.

Wilt u ook eens langer stilstaan bij de kruiswegstaties? Kom dan op vrijdag 2 april om 15 uur naar onze kerk, of stem af via kerkdienstgemist.nl