Kijk -en luistergelden

Sinds 2011 gebruiken wij in onze kerk een KERK-TV-systeem met twee aparte camera’s en mogelijkheden tot luisteren en kijken thuis. Daarvoor hadden we enkel KERKRADIO dat via KPN-verbindingen tot stand kwam en uiteindelijk vrij kostbaar werd voor abonnees.

De periode waarin luisteraars via zogenaamde Lucas-kastjes thuis kunnen luisteren, loopt op zijn einde. De kastjes worden nog in een drietal huiskamers gebruikt; veelal door personen die geen internetverbinding hebben.

In zorginstellingen zijn deze verbindingen standaard aanwezig en kunnen bewoners op hun eigen kamer of afdeling meekijken via Kerkdienstgemist.nl

Aangezien wij geen persoonlijke gegevens mogen registreren over deze luister- en kijkgroep, kunnen we wel de statistieken per dienst/viering bekijken en zien we dat hier goed gebruik van wordt gemaakt. Met name speciale diensten (uitvaarten) en zeker de Coronaregels zorgden voor veel kijkers in de afgelopen periode. Toen we enkel via internet kerkdiensten uitzonden keken gemiddeld tussen de 40-70 aansluitingen (direct of uitgesteld, want alle diensten worden bewaard in een archief dat u zelf kunt aanklikken).

Het enige wat men nodig heeft, is een internetverbinding en een laptop, pc, tablet/I-Pad, telefoon of in een aantal gevallen een aangepaste tv.

Prettig voor u: er zijn geen verdere kosten aan verbonden; minder prettig voor ons: wij moeten onze apparatuur wel intact houden.

Na negen jaar zijn camera’s niet direct aan vervanging toe, maar is de beeldkwaliteit dusdanig veranderd, dat HD-camera’s hun werk beter kunnen doen.

Er ligt een aanbod om beide camera’s te vervangen voor EEN nieuwe camera, die overal inzetbaar is.

De kerncommissie wil hier graag op ingaan, op voorwaarde dat dit project een zelfstandige inkomstenbron oplevert: kijk- en luistergelden.

U kunt op verschillende manieren bijdragen als u verzekerd wilt blijven van erediensten in topkwaliteit:

• U geeft een bijdrage in de kerk via de speciale collecte
  • U maakt een klein bedrag over (eenmalig/per maand/ incidenteel) en vermeldt hierbij ‘kijkgeld’ zodat de kasbeheerder weet dat het geoormerkt is.
  • U sponsort ons via een speciale gift of denkt mee over een renteloze lening.

In alle gevallen helpt u ons enorm, want uit de gewone middelen mogen en kunnen we deze vervanging niet betalen.

Meer weten?  Via kasbeheerder Henk Postema ( hendrik.postema@gmail.com) of via info@rksheerenhoek.nl