Kerstmis samen vieren..

In oktober ontstond bij een vijftal parochianen het idee om voor alleenwonenden in onze parochiekern een kerstmaaltijd te verzorgen. In andere kernen ( o.a. Goes en Heinkenszand) waren al jaren op Eerste Kerstdag mogelijkheden waar men gezamenlijk in de middag kerst kon vieren.
Om met deze kernen niet te hoeven wedijveren, koos men bewust voor Tweede Kerstdag en een brunch: warme en koude gerechten tussen 11.00- 14.00 uur.
De werkgroep kwam er al snel achter dat de doelgroep veel groter was dan verwacht: in ’s-Heerenhoek en directe omstreken wonen bijna 180 mensen die een eenpersoonshuishouden voeren. Al deze personen uitnodigen zou fantastisch zijn, maar beperkte ruimte (de pastorie) dwong de groep keuzes te maken. Zo’n 60 personen (een derde) deel werd via een kaart gevraagd om mee te doen. Met name 60-plussers kwamen als eerste in aanmerking.
Op 1 december maakt de werkgroep de balans op: heeft dit idee kans van slagen of zijn we te pessimistisch geweest en hoeft niemand zich alleen te voelen?
Indien er een representatief deel ‘ja’ zegt, kunt u ervan uitgaan dat op 26 december onze pastorie plaats biedt aan een groep die samen kerst gaat vieren, want: ‘kerst vier je niet alleen maar vooral samen’.
Werkgroep Kerstbrunch 2019