Kerstdiner op Tweede Kerstdag

In 2019 verzorgden wij onze eerste kerstbrunch, tenminste hiervoor was de uitnodiging maar toen het zover was werd er een diner op tafel gezet. Er volgden een paar jaar dat het i.v.m. de corona niet mogelijk was om een diner ter tafel te brengen en toen het weer mogelijk was hadden we geen ruimte.

De pastorie was inmiddels bezet. De kerk vonden we te groot, koud en ongezellig. Een ruimte huren dan liep het te hoog in de papieren. Enkele weken voor kerst bedacht ik: Waarom zou het niet gewoon bij mij thuis kunnen?. Eens de plaatsen geteld die mogelijk waren en ik kon toch zeker tot 20 personen gaan.

Toestemming gevraagd aan de parochiekerncommissie en een bijdrage aan de Caritas. Ik kreeg groen licht en kon aan de slag. Er gingen uitnodigingen de deur uit en op een paar na wilde eenieder komen.

Er waren ook mensen die wel wilde komen maar al andere afspraken hadden. Dat heb je als je zo laat bent met je uitnodigingen. Tweede Kerstdag werd een bijzondere dag. Tegen twaalven kwamen er mensen vanuit alle kanten. Richard Gielens was van ontvangst. Ik was samen met Henk Postema in de keuken.

Jolanda Nagelkerke en haar zus Jeannette waren van de bediening. Tevens verzorgde Jolanda voor muziek en samen met Richard zang (zo nu en dan zong ik ook even mee). De kosten werden voldaan (zoals ik hiervoor schreef) door de caritas en wat ik dan nog tekort heb door de parochiekerncommissie.

Een eigen  vrijwillige bijdrage is niet vereist. In november 2023 wordt hier het kerkgebouw gesloten maar de parochiekern blijft bestaan. Ik wil het eind dit jaar weer proberen om mensen rond de tafel te krijgen maar zal dan een beetje vroeger beginnen.

Plonie Paree-Oosthoek

Vorig artikelWat zal 2023 ons nog brengen?
Volgend artikelCARITAS ’s-Heerenhoek