KERKRADIO

Voordat we zo’n twaalf jaar geleden met Kerk-TV begonnen, hadden we verbindingen met veel parochianen in en rond ons dorp. Met name dorpsgenoten die verbleven in ‘de Kraayert’ konden dankzij de bijdragen van onder meer Caritas gebruik maken van een zender die alle kerkdiensten in de huiskamer bracht. Later kwamen er ingenieuze zendkastjes (Lucas) die via telefoonverbinding direct verbonden waren met de geluidsinstallatie.

Enkele jaren terug gaf KPN al aan weinig toekomst meer te zien in het onderhoud van dergelijke zenders en dat betekende dat de jaarlijkse kosten toenamen. Nu in de nabije toekomst ook alle analoge verbindingen verdwijnen en er enkel digitaal nog uitgezonden wordt, is voor sommige parochianen de mogelijkheid tot uitzendingen bijwonen via Kerkradio bijna nihil. Niet iedereen wil of kan een laptop of slimme mobiele telefoon aanschaffen of bedienen.

Caritas  en kerncommissie blijven zoeken naar oplossingen, al worden die schaars. Ook al biedt Kerk-TV alle gemakken en voordelen; in een aantal gevallen is de keuze tot ‘verbonden blijven met je kerk’ erg beperkt geworden.