KERKHOFZAKEN

Sommigen denken dat – als een kerk voor diensten gesloten is – dat er dan geen begrafenissen op ons kerkhof meer kunnen plaatsvinden. Niets is minder waar! Onze begraafplaats wordt nog steeds onderhouden door de kerkhof-werkgroep en indien men aangeeft hier de laatste rustplaats te willen vastleggen, is dat ‘gewoon’ mogelijk.

Het kerkhof is voorzien van extra zitbanken en bloemengieters stellen iedereen in staat de beplanting te voorzien van water en voeding. Tapkranen in de nabije omgeving en voldoende afvalbakken maken het onderhoud compleet. Onderhoud aan het kerkhof is weer opgepakt vanaf april en er zijn afspraken gemaakt over snoeien, maaien en schoffelen van de vele meters groenvoorziening. Onderhoud aan uw grafzerken moet u zelf doen, want de monumenten zijn uw eigendom. U weet ook dat u zelf de verzekering goed in gaten moet houden, evenals de grafrechten die soms na 20-30 jaar verlopen.

Hou contact met onze kerkhofadministratie: leg contact met Henk Postema, als u vragen heeft over verlenging van grafrechten of opzeggen. (hendrik.postema@gmail.com)

Het ruimen van graven is een bijzonder gevoelige zaak en willen we uiteraard in goed overleg met de nabestaanden regelen. Soms kunnen we geen contactadressen (meer) vinden en in dat geval zullen we publicaties plaatsen bij de ingang van ons kerkhof en bij de desbetreffende graven. Zo voorkomen we dat ongewenst het graf geruimd wordt binnen een vastgestelde termijn (maximaal 1 jaar).

Vorig artikelBELOFTE MAAKT SCHULD
Volgend artikelOPBRENGST VASTENACTIE 2024