KERKBETROKKEN IS NIET ENKEL EEN GETAL

Als u onze kerk bezoekt, of via Kerk-TV verbonden bent, zult u wel eens merken dat het aantal kerkgangers niet langer meer stijgt. In de zomermaanden is het altijd wat rustiger en dat beeld zet zich onverminderd voort de komende periode totdat de tijd van kerkelijke hoogtijdagen weer aanbreken.

Bij bijzondere diensten zien we een totaal ander beeld: mensen die normaliter de kerk voorbijlopen, komen dan bewust naar binnen en voelen zich misschien minder op hun gemak dan de vaste bezoekers, maar nemen wel deel. Zelfs door ‘stil te zijn’.

Wees ervan overtuigd dat uw bezoek enorm gewaardeerd wordt. Niet alleen door ons, die vieringen en diensten voorbereiden of er in voorgaan, maar ook door hen die een afscheid of gebeurtenis bewust kerkelijk willen herdenken. Met name diensten met een niet alledaags karakter worden gevolgd, bezocht en nadien besproken. De aanwezigheid op een kerkhof, direct na een afscheidsdienst of later, in groepsverband of als eenling wordt op de een of andere manier toch gevoeld en geeft steun/reden tot dankbaarheid. Niet voor niets wordt er vaak na zo’n moment van verdriet een bijzonder woord van dank uitgesproken. Niet iedereen hoort die woorden, of vat ze misschien op als cliché, maar de nabestaanden voelen zich gekend in hun pijn en dat maakt het leed meer voor hen dragelijker. Onze  dorpssamenleving laat in lief en leed dan zien, dat men er niet alleen voor staat!

Namens ons en hen die uw aanwezigheid voelen: dank u wel!

Parochiekerncommissie en werkgroepen ‘s-Heerenhoek