Feestdagen om (elkaar) nooit te vergeten….

De periode van Kerstmis maakt bij velen, gelovig/ min of meer kerkbetrokken veel los. Opvallend vroeg -ruim voor Advent- stonden al veel kerstbomen te stralen en kerstlichtjes buiten waarschuwen door hun knipperlichteffect dat de feestdagen in aantocht zijn.

In en buiten de kerk worden Advent en kerstperiode ook voorbereid, maar anders dan anders…

De zilverpoetsclub heeft de grote kerstbeurt inmiddels achter de rug; de bloemengroep heeft de plannen voor versiering al rond en de diensten rondom kerst zijn bekend. Het gevoel van ‘gemis’, anders dan anders: niet echt samen kunnen komen, overheerst.

In overleg hebben we naast de gebruikelijke weekenddiensten op kerstavond, donderdag 24 december een viering gepland om 22.30 uur. Leden van Missicanto zullen – zo mogelijk- de zang verzorgen en voorganger Rens Stobbelaar zal op gepaste wijze een passende kerstgedachte aandragen.

Eerste Kerstdag/ vrijdag 25 december zal om 9.00 uur ook een Viering van Woord en Communie zijn, met wederom leden van Missicanto; de leden van dames- en herenkoor hebben te kennen gegeven nog even een pas op de plaats te maken. Voorganger is pastor Wiel Hacking.

Zondag 27 december is er geen viering, omdat we op donderdag 31 december bijeenkomen voor de traditionele Oudjaarsviering. We danken dan iedereen en in het bijzonder God dat we elkaar mogen blijven steunen in alle tijden van nood, angst en eenzaamheid. Voorganger in deze eucharistieviering, die om 19.00 uur begint is pastor Tom Brooijmans.

Nieuwjaarsdag,  dit jaar op vrijdag 1 januari hebben we nooit een viering; we wensen elkaar – op gepaste afstand en wijze- de beste wensen op zondag 3 januari 2021 in de viering van 9.00 uur. De toespraak blijft, maar kofffie of een toost op het nieuwe jaar is nog twijfelachtig.

Zolang de maatregelen van beperkte toegang gelden, blijft reserveren dringend gewenst! U kunt uw voorkeuren opgeven, ook voor de komende decembervieringen, zodat u verzekerd bent en geen ongenode gast hoeft te zijn. Kerk-TV blijft in alle opzichten een goede reservemogelijkheid, maar vieren doe je zoveel mogelijk samen- in EEN ruimte- en die is gelukkig groot genoeg in ons geval.

parochiekerncommissie