Een warm welkom

Vorig jaar wilde de werkgroep ‘speciale vieringen’ een speciaal tintje aan de voorbereiding op Kerstmis meegeven. ‘voor wie wil jij een lichtpuntje zijn?’ was onze vraag aan iedere parochiaan. Elke lezer van Parochienieuws en elk schoolkind op Don Bosco kreeg een ster, waarop men een wens kon schrijven. Bij elk bezoek aan de kerk kon men die wens achterlaten op een van de kerstbomen bij de ingang van de kerk.
Dit jaar borrelde het weer en ontstond de gedachte om elke bezoeker aan de kerk ‘een welgemeend warm welkom’ te geven. Een wens die feitelijk weinig kost; alleen warmte, echte belangstelling en een beetje vriendelijkheid.
Iedereen vindt het fijn om als gast verwelkomd te worden, als je bij een huis aanbelt. Bij onze kerk hoef je op zondag niet aan te bellen; de kerkdeur staat (op een kiertje/vanwege de winterkou) open.
De zondagen vanaf 1 december/bij de start van de Adventstijd, zullen we proberen iets van die warmte over te dragen aan de kerkbezoekers. Het hoogtepunt zal – hoe kan het ook anders- liggen op kerstavond 24 december om 23 uur en Eerste Kerstdag om 11.00 uur bij de kerstvieringen.
Hopelijk helpt het mensen over de drempel van onze kerkdeur heen; we staan letterlijk open voor iedereen. Of men nu wekelijks-maandelijks of slechts eenmaal jaarlijks kerkt.