EEN KERST OM NOOIT TE VERGETEN

Zelden tot nooit hebben vrijwilligers zich zo teleurgesteld gevoeld als de laatste twee weken voor Kerstmis. ‘

In de aanloop naar het hoogfeest maakt iedereen zich op om ervan te maken wat ervan te maken valt. Koren, kerst-opbouwers, bloemengroep, kosters en zeker ook de liturgische werkgroep zagen hun droom in duigen vallen. Het hoogfeest werd bijna een dieptepunt in uitvoering en even werd overwogen om er een punt achter te zetten.

Maar dan pakt men alle energie weer op: men oefent in maximale zanggroep-aantallen een aangepast kerstrepertoire; men poetst toch het zilver- en koperwerk; de boom en kerstversiering zal stralen en teksten worden even zorgvuldig als anders gezocht en geoefend. Uiteindelijk doe je het niet voor jezelf, maar voor iedereen die kerk & kerst in al zijn facetten een warm hart toedraagt.

Men deed het niet voor niets: de vieringen tussen 24 december en 3 januari werden goed online bekeken en meer dan anders nadrukkelijker persoonlijk gewaardeerd. Ook voorgangers hadden de indruk dat ze niet tegen lege banken stonden te praten.

Al met al een goede les voor volgende en hopelijk meer vrolijke jaren. Dank aan al die doorzetters en volhouders die de moed erin hielden!

parochiekerncommissie