Workshop Maria’s schilderen

Schilder je eigen Maria: Stralend,  ingetogen of juist heel kleurig! Het mag en kan allemaal in de schilderworkshop op zaterdagmiddag 10 augustus. Onder leiding van pastor Alida van Veldhoven, die zelf de nodige schilders ervaring en talent heeft, gaat ieder aan de slag om zijn of haar eigen Maria aan het doek toe te vertrouwen. Je hoeft zeker geen schilder ervaring te hebben of super creatief te zijn om mee te kunnen doen. Het samen creatief bezig zijn rondom Maria, geeft verbondenheid, mooie gesprekken en vast verrassende schilderijtjes, waar in iedere Maria iets van de schilder te herkennen is.   De schilderijtjes zullen tijdens de feestelijke Eucharistieviering, ter ere van het feest Maria Tenhemelopneming, 165 jaar kerk en 700 jaar Ovezande, door pastoor Paul Verbeek gezegend worden. We nodigen iedereen uit om aansluitend met hun eigen schilderijtje mee te lopen in de lichtprocessie door het dorp.

Inloop 16.00 uur, start workshop 16.30 uur

Plaats: In de hal van basisschool “De Zandplaat” Mr. Dr. Messtraat 1 te Ovezande

Voor iedereen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Aanmelden voor 1 augustus: dentoonderc@gmail.com. Of bij 700jaar@dorpskrantovezande.nl

Voorbedrukte Maria-afbeeldingen en verdere benodigde spullen zijn aanwezig. Eventueel zelf een schort en/of handschoentjes meenemen. Voor soep en broodjes wordt gezorgd en er zijn geen kosten aan verbonden.

Deze avond nemen we ook afscheid van pastor Alida, die per 1 september in de O.L.V. Parochie van Bergen op Zoom gaat werken. We hopen dan ook velen van jullie te zien, om samen creatief bezig te zijn, te vieren, te zingen en te bidden en om Alida te bedanken en mee uit te zwaaien!

Charlotte den Toonder

Vorig artikelLichtprocessie