VERSLAG VAN DE KLUSDAG 2022

Op zaterdag 22 oktober hebben we als parochiekern Ovezande weer een klusdag georganiseerd. Ditmaal was het een wat kleiner opgezet schilderdagje. Met zeven personen hebben we ons kerkgebouw en de pastorie onder handen genomen. Wat we hebben aangepakt, zijn de onderdorpels van de ramen van de kerk aan de zuidzijde, de tuindeuren aan de pastorie, en de trap binnen in de pastorie. Allereerst grondig schuren en stofvrij maken en daarna alles goed schoonmaken. Tevens zijn met, behulp van een hoogwerker, in de week voorafgaand de goten schoongemaakt. Dit blijkt ieder jaar weer nodig in verband met bladeren en takjes van nestelende vogels. Tussen de middag had Betsy gezorgd voor soep en broodjes welke heerlijk hebben gesmaakt. Na de middag zijn de kwasten ter hand genomen en zijn de ramen gewit, tuindeuren in de grondverf gezet en het trapgat gewit. We hebben een hele leuke dag gehad en de hele lijst die we hadden opgeschreven is afgewerkt. Wel moet de trap zelf ook nog een keer gebeuren en de tuindeuren aan de binnenkant. Dit zal binnenkort worden opgepakt. Hartelijk bedankt iedereen voor de enthousiaste medewerking om onze kerkgebouwen in goede staat te behouden. We willen dit graag volgend voorjaar nogmaals herhalen en dan weer met een grotere groep mensen omdat we dan buiten meer kunnen doen.

Namens de gebouwencommissie, Bas Goense

Vorig artikelSINT MAARTEN GEZINSVIERING