UIT DE NIEUWJAARSREDE: TERUGBLIK OP 2022

Er werden het hele jaar door dekentjes gebreid voor Stichting Embrace. In januari hadden we een mooie oecumenische viering in Driewegen met als thema ‘Licht in het duister’. In februari een gratis klassiek saxofoonconcert van een groepje muzikanten. Meer dan 100 mensen hebben enorm genoten van dit prachtige concert.

Met Palmpasen was een groep kinderen  in de weer met palmpaasstokken; de mensen bij NieuwSande waren weer in hun nopjes met de broodhaantjes. Op 1 mei was er een inspirerende opening van de tentoonstelling door Iconenschilder Liesbeth Smulders. Heel mei waren de prachtige iconen te bewonderen. Speciaal was op 21 mei de Byzantijnse viering.

Als kerk hebben we de Dorpsmoestuin weten te nomineren voor de Damiaanprijs in Leuven. Via ‘Ovezande Hapt en Stapt’ haalden we geld op voor de voedselbank en de Dorpsmoestuin. We hebben eraan meegewerkt dat Willy Verbeek geheel terecht Heer van Borsele werd. In de Klomppop tent hadden we een viering met duo Sense. Met de mobiele kapel was de kerk aanwezig bij het Straatfestival. Die werd ook opgesteld bij de fietstocht van Landschapspark en ging op bezoek bij Zierik7 in Zierikzee (voorheen De Cornelia).

We hadden de voorstelling Eindelijk Thuis van Kindertheater Simon en Zo in de kerk. Er was een succesvolle clusterviering op 13 augustus met een lichttocht voor de vrede. We deden mee met de Rommelroute. We vierden de Dierendagviering. We gingen wandelend en fietsend op bedevaart naar het Vrouweputje. In de week tegen de eenzaamheid organiseerde de gemeente samen met de kerk een gezamenlijke lunch. Sint Maarten kwam op bezoek in de kerk, we vierden de Gulden Mis en deden met basisschool De Zandplaat mee met de Lichtjestocht.

Vorig artikelDE HUIDIGE STAAT VAN DE PAROCHIEKERN
Volgend artikelDE LICHTJESTOCHT VAN 22 DECEMBER